Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.04.2020 08:45

ŽSK chce do upratovania okolia ciest zapojiť aj dobrovoľníkov


Snímka zdroj: (ŽSK).


Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) začala s jarným upratovaním ciest II. a III. triedy a na objednávku aj ciest I. triedy. V súvislosti s čistením prichádza s environmentálnou výzvou, do ktorej chce zapojiť dobrovoľníkov z radov študentov, zamestnancov i širšej verejnosti.


Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Doplnila, že do výzvy sa môžu dobrovoľníci prihlásiť prostredníctvom formulára na internetovej stránke ŽSK alebo priamo u kontaktných osôb. „Čistiť sa bude okolie ciest a škôl 28. - 29. apríla a 5. - 6. mája, vždy od 7.30 h do 12.00 h. Prvým miestom bude okolie ciest od Žiliny po Strečno,” uviedla Remencová.

„Z dôvodu prísnych bezpečnostných opatrení sa budeme zdržiavať v skupinkách dvoch - troch ľudí s dostatočných odstupom. Správa ciest ŽSK a Regionálna agentúra (RA) ŽSK zabezpečí všetky ochranné pomôcky, bezpečnostné prvky, náradie a občerstvenie. Z hygienických dôvodov vyzývame záujemcov, aby, pokiaľ je to možné, pricestovali vlastným autom. Náklady spojené s cestou budú preplatené,” vysvetlil koordinátor projektov pre mládež z RA ŽSK Marcel Rypák.

Správa ciest ŽSK upratuje podľa Remencovej cesty, čistí mosty, križovatky či autobusové zastávky a v rámci bežnej údržby sa zrezávajú krajnice, čím sa zabezpečuje plynulé odvodnenie. „Prioritne boli na cestách odstránené výtlky a poruchy, ktoré najviac ohrozovali bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, postupne opravujeme ďalšie,” povedal riaditeľ Správy ciest ŽSK Pavol Liška.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2017
Vo Vysokých Tatrách obnovujú Tatranskú zelenú hliadku
V minulosti vo Vysokých Tatrách fungovali dobrovoľníci pod názvom Tatranská zelená hliadka (TZH). Tá zabezpečovala čistotu a poriadok vo vysokohorskom prostredí. Tatranský okrášľovací spolok (TOS) sa v spojení s bývalými členmi TZH rozhodli túto hliadku opäť obnoviť.
viac
16.04.2019
Jarné upratovanie po zimnej údržbe
Posypové stroje vystriedali zametače. Po zimnej sezóne začalo veľké jarné upratovanie na cestách v Žilinskom kraji. Práce by mali byť ukončené do konca apríla.
viac
14.04.2021
Dobrovoľníci vyniesli zo zoborských lesov dve tony odpadkov
Dobrovoľníci a ochrancovia prírody vyniesli aj tento rok zo zoborských lesov množstvo odpadkov. V poradí 12. ročník Jarného čistenia Zobora zorganizoval Nitriansky horský spolok v spolupráci s mestom Nitra, Správou Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a Strážou prírody Ponitrie.
viac
03.06.2021
Do čistenia Prešova sa zatiaľ zapojilo takmer 1000 dobrovoľníkov
Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti Milujem svoje mesto sa aj tento rok teší veľkému záujmu zo strany verejnosti. Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých 5 dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %