Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.11.2019 01:10

ZŠ a MŠ v Novom Meste dostanú budúci rok viac o minimálne 333-tis. eur


Miestny úrad Bratislava-Nové Mesto. Ilustračná snímka zdroj: BratislavaDen.sk


Základné a materské školy v bratislavskom Novom Meste dostanú budúci rok viac peňazí. Samospráva im totiž zvyšuje dotáciu na prevádzku a mzdy o minimálne 333-tis eur.


Školy a škôlky by tak mohli počítať s balíkom financií vo výške takmer 3,7 milióna eur. Schválením všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o tom rozhodli novomestskí poslanci na ostatnom rokovaní zastupiteľstva.       

"Naše školy a škôlky potrebujú viac peňazí a je nevyhnutné ich v rozpočte nájsť – aj za cenu úspor či obmedzení niektorých aktivít mestskej časti," skonštatoval novomestský starosta Rudolf Kusý.       

Kým tento rok dostávajú škôlky na dieťa 1700 eur, po novom by to malo byť 1900 eur. Pri školských kluboch detí by sa mala zvýšiť suma z doterajších 370 eur na 430 eur. Pri školských jedálňach zostáva suma rovnaká, a to 210 eur.       

Starosta poznamenal, že ide o minimálnu výšku dotácií, takže v konečnom dôsledku by tak mohli školy a škôlky dostať ešte viac. "Umožní nám to individuálne pristupovať k potrebám jednotlivých škôl a škôlok," podotkol Kusý s tým, že zvýšená dotácia pomôže materským školám zároveň vykryť finančné výpadky, keďže troj- a viacdetné rodiny nemusia v Novom Meste platiť za škôlku.       

Mestská časť Nové Mesto má v zriaďovateľskej pôsobnosti osem základných a trinásť materských škôl. V školskom roku 2019/2020 navštevuje novomestské škôlky 1120 detí, školské kluby detí 1558 žiakov a v jedálňach sa môže stravovať 4211 školákov a škôlkarov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Karlova Ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel
Firmy, združenia, spolky, organizácie a rovnako tak podnikatelia so sídlom alebo sférou činnosti na území bratislavskej Karlovej Vsi budú môcť i v tomto roku požiadať mestskú časť o dotáciu, určenú pre verejnoprospešné služby a účely, podporu podnikania a zamestnanosti.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
22.03.2022
Nové Mesto poskytne dotácie aj na vodozádržné opatrenia
Bratislavské Nové Mesto bude poskytovať dotácie napríklad aj na vodozádržné opatrenia, ktorých primárnym cieľom je využitie, respektíve zachytávanie zrážkovej vody v danom území. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré schválili miestni poslanci v marci.
viac
16.04.2022
Nové Mesto zvýši príspevok pre deti v súkromných škôlkach na 100 eur
Bratislavské Nové Mesto zvýši nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Jeho výška sa zmení z doterajších 80 na 100 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %