Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.04.2023 08:25

Zoborské ferraty sprístupnia už o niekoľko dní


Snímka zdroj: (viaferratazobor.sk).


Nová turistická sezóna na zoborských ferratách sa začne 1. mája a potrvá až do 1. decembra. Na svojej webovej stránke o tom informovali ich prevádzkovatelia.


Via Ferrata Zobor sa nachádza priamo pod vrcholom Pyramídy. Cesta k jednotlivým úsekom vedie po modrej turistickej značke. Z nej je odbočka priamo k ferratám, ktorá vedie cez kremencové pole. Turisti tu nájdu tri trasy. Trasa Dubová a Brezová merajú 60 metrov a tretia Výstupovka vedie skalami v dĺžke 12 metrov. Ferraty okrem toho ponúkajú aj 15 metrov dlhý lanový most.

Zoborské ferraty sprístupnili minulý rok v septembri, ich vlastníkom je Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj. Ako upozornili prevádzkovatelia, pohyb na trasách pod Pyramídou je na vlastné riziko a s povinnou výbavou. Požičovňu ferratových setov nájdu turisti na mieste niekdajšej nástupnej stanice lanovky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2021
Od Veľkého piatka začne v Nitre opäť premávať cyklobus
Od Veľkého piatka (2. 4.) začne v Nitre po zimnej prestávke opäť premávať cyklobus. Autobusová sezónna linka C35, ktorú v rámci mestskej hromadnej dopravy prevádzkuje spoločnosť Arriva, je určená špeciálne na prevoz bicyklov.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
31.05.2023
Ferraty na Skalke budú pre verejnosť otvorené od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri Kremnici budú pre verejnosť opätovne otvorené od 1. júna. Začiatku letnej sezóny predchádzala periodická ročná prehliadka Via ferratového sveta aj ferratových trás na hrebeni Kremnických vrchov.
viac
16.04.2024
Zoborské ferraty sprístupnia v máji
Nová turistická sezóna na zoborských ferratách sa začne 1. mája. Informovalo o tom Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %