Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
29.03.2021 04:00

ZMOS vytvoril Komunálny bazár


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska na svojej web stránke vytvorilo novú rubriku. Komunálny bazár je priestor na ponuku odpredaja prebytočného hnuteľného majetku miest, obcí a ich organizácií.


Web stránka Združenia miest a obcí Slovenska sa postupne stala atraktívnym informačným zdrojom, ktorý ponúka nielen informácie z prostredia združenia, jeho aktivít, či legislatívnej a projektovej činnosti. K dispozícii je napríklad aj knižnica s analýzami či dopadovými štúdiami, komentáre k zákonom a podzákonným normám, príklady dobrej praxe, informácie k úspešným aktivitám miestnych akčných skupín, manuály v rámci tzv. Včasnej intervencie a mnohé ďalšie usmernenia.

ZMOS počas prvej vlny COVID-19 začal spracovávať informácie aj o tejto problematike a vytvoril špeciálne podstránky, ktoré uľahčovali zvládnutie neľahkých úloh samosprávami od minuloročného marca. Následne bola táto ponuka rozšírená o usmernenia, odporúčania a metodiky k celoplošnému testovaniu, vrátane služieb ako bezplatný rezervačný systém Bookio, prípadne platformu MOMky na dlani. ZMOS sa však v rámci svojich služieb posúva ešte ďalej, a prichádza s priestorom, kde môžu samosprávy bezplatne ponúkať svoj prebytočný hnuteľný majetok na odpredaj. Na tento účel bola vytvorená rubrika KOMUNÁLNY BAZÁR, ktorá je k dispozícii TU 

Výhodou tejto možnosti je fakt, že ZMOS každé pracovné ráno zasiela už aktuálne na viac ako 8500 emailiových adries newsletter s informáciami, ktoré sa rôznym spôsobom dotýkajú miest a obcí. Preto očakávame, že táto možnosť bude samosprávami využívaná, nakoľko dokážu prostredníctvom web stránky, ale aj napriamo, formou adresného emailu, osloviť cieľovú skupinu samospráv, vrátane organizácií zriadených mestami, obcami, či samosprávnymi krajmi. 

Samosprávy a ich organizácie môžu v prípade záujmu posielať na ZMOS stručnú charakteristiku prebytočného majetku s maximálne dvomi fotkami a prípadne aj linkom, kde sú k dispozícii ostatné relevantné informácie a rovnako aj s kontaktnými údajmi predávajúceho subjektu.Tieto informácie požadujeme zasielať na špeciálnu emailovú adresu komunalnybazar@zmos.sk

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Čo je za odmietnutím odložiť triedenie kuchynských bioodpadov?
Na zavedenie zberu kuchynského bioodpadu ostávajú samosprávam štyri mesiace. Okrem iných nie v Bratislave a v Košiciach, v ktorých ho budú naďalej - ako súčasť zmiešaného komunálneho odpadu - energeticky zhodnocovať ešte dva roky v mestských spaľovniach.
viac
14.10.2020
B. Tréger tlmočil predsedovi vlády zásadný postoj k návrhu rozpočtu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom tlmočil premiérovi postoj ZMOS k návrhu štátneho rozpočtu a rozpočtu verejnej správy na roky 2021 – 2023.
viac
09.11.2020
NKÚ sa zameral na sociálnu oblasť
Národná autorita pre oblasť externej kontroly sa aj v tomto roku zamerala na sociálnu oblasť. Záujemcovia o opatrovateľskú službu sú na Slovensku odkázaní na samosprávy a nie vždy od nich adekvátnu a kvalitnú službu aj dostanú. Potvrdzujú to závery kontroly NKÚ SR.
viac
26.04.2021
ZMOS prichádza s ďalšou analýzou, týka sa majetku a investícií
Združenie miest a obcí Slovenska vypracovalo ďalšiu analýzu. Týka sa problematiky majetku a investícií v samospráve. Nechýbajú ani konkrétne odporúčania pre samosprávy, ich organizácie a rovnako pre aktivity sociálnych partnerov v oblasti legislatívy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %