Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.10.2020 07:50

ZMOS ruší snem. Najväčšie rokovanie združenia presúva na neurčito


Ilustračná snímka (st)


Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s pandémiou presúvalo pôvodný májový snem na jeseň. Mal sa uskutočniť v utorok 13. októbra 2020. V dôsledku aktuálnej pandemickej situácie sa najväčšie rokovanie združenia presúva na neurčito.


„Situácia je mimoriadne vážna. ZMOS na ňu musí primerane reagovať. Preto rušíme utorkové rokovanie snemu, ktoré sa malo uskutočniť na základe intenzívnej komunikácie a v zmysle výnimky úradu verejného zdravotníctva ako jednodňové podujatie,“ konštatoval predseda ZMOS Branislav Tréger, ktorý v tejto súvislosti ďalej informoval: „Miestna územná samospráva si v tomto roku pripomína 30 rokov od svojho znovuobnovenia. Rovnako aj ZMOS má 30 rokov. Okrem toho sme chceli schváliť priority pre nadchádzajúce obdobie, nakoľko pred samosprávou, tak ako pred celou krajinou je mimoriadne veľa dôležitých rozhodnutí. Mali sme preto veľmi veľa dôvodov na to, aby každoročný snem bol súčasťou pracovného diára najreprezentatívnejšej organizácie miest a obcí na Slovensku. Mimoriadne citlivo však vnímame nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie a rozhodnutia Ústredného krízového štábu, ktoré v tomto období začínajú platiť. Preto rozhodnutie o zrušení snemu a presune na neskoršie obdobie považujeme za správne a zodpovedné.“

Snem Združenia miest a obcí Slovenska sa mal uskutočniť v utorok 13. októbra 2020 vo Vysokých Tatrách. Počet delegátov bol v porovnaní s doterajšími snemami výrazne oklieštený, a to na členov Rady ZMOS, ktorých je 131, ďalej na partnerov ZMOS a hostí z prostredia ministerstiev a ústredných orgánov štátnej správy.

Autor: Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelária ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2020
ZMOS ruší májový snem, najväčšie rokovanie združenia presúva na jeseň
Združenie miest a obcí Slovenska v prvej polovici týždňa zrealizovalo hlasovanie formou per rollam, v ktorom sa členovia Rady ZMOS mali vyjadriť k pripravovanému májovému snemu ZMOS.
viac
07.08.2020
Prvá vlna COVID-19 odkryla informačný deficit
Združenie miest a obcí Slovenska zrealizovalo prieskum, ktorý sa okrem iného sústredil na to, odkiaľ získavali samosprávy informácie a usmernenia o pandémii COVID-19. Zistenia ukazujú, z čoho je potrebné sa poučiť, aby sa neopakovali komunikačné nedostatky.
viac
06.10.2020
Vyhlásenie NOC k súťaži Slovenská kronika 2020
Združenie miest a obcí Slovenska bolo zo strany Národného osvetového centra informované o zrušení vyhlasovania výsledkov celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
11.11.2020
Pomoc bezdomovcom a poskytovateľom sociálnych služieb
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR podáva pomoc bezdomovcom, ale aj poskytovateľom sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %