Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.03.2020 01:00

ZMOS ruší májový snem, najväčšie rokovanie združenia presúva na jeseň


Pohľad na delegátov 30. snemu ZMOS v roku 2019. Snímka zdroj: (st,red).


Združenie miest a obcí Slovenska v prvej polovici týždňa zrealizovalo hlasovanie formou per rollam, v ktorom sa členovia Rady ZMOS mali vyjadriť k pripravovanému májovému snemu ZMOS.


Hlasovanie členov Rady ZMOS formou per rollam sa týkalo ich vyjadrenia k tomu, či súhlasia so zrušením pripravovaného májového snemu ZMOS a s jeho presunom na neskorší, predpokladáme, že jesenný termín. Členovia Rady ZMOS reprezentujúci každé regionálne združenie jednomyseľne rozhodli o tom, že v poradí 31. snem, ktorý mal byť zároveň aj oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990 sa presúva na neskorší termín.

Jeho súčasťou malo byť napríklad vyhodnotenie plnenia priorít od minuloročného snemu, pričom jednou z nich bolo aj zriadenie rezortu regionálneho rozvoja, ktorý je súčasťou novej vlády. ZMOS zároveň mal predložiť na schválenie priority pre ďalšie obdobie.

Snemu ZMOS-u tradične predchádzajú regionálne snemy na úrovni Regionálnych združení miest a obcí, ktorých časť sa kvôli prepuknutiu pandémie neuskutočnila.

ZMOS sa preto v tomto období sústredí na aktivity týkajúce sa minimalizácie dopadov súvisiacich so šírením vírusu, koncipuje Ekonomickú radu expertov, a súbežne s tým bude pripravovať v poradí 31. snem, ktorý sa má uskutočniť v jeseni. Jeho súčasťou bude pôvodný pracovný program, ktorý mal byť súčasťou rokovania snemu v pôvodnom termíne.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
08.07.2020
Súčasný zákon o hazarde je postačujúci
Združenie miest a obcí Slovenska včera (7. 7.) požiadalo poslankyne a poslancov Národnej rady Slovenskej republiky o nepodporenie novely zákona o hazardných hrách, ktorú predkladá skupina poslancov parlamentu na aktuálnej schôdzi národnej rady.
viac
14.10.2020
Opäť je možné elektronické rokovanie zastupiteľstiev
Združenie miest a obcí Slovenska koncom marca predložilo návrh novely zákona o obecnom zriadení na rozšírenie možností rokovania zastupiteľstiev.
viac
07.03.2023
NRZ ZMOS: Ceny energií a zásahy vlády ohrozujú fungovanie samosprávy
Členovia Nitrianskeho regionálneho združenia (NRZ) Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) varovali, že poskytovanie základných služieb miest a obcí je ohrozené. Uvádza sa to vo výstupoch NRZ, ktorého členovia sa stretli minulý týždeň v Močenku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %