Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
16.12.2023 12:00

ZMOS rokoval s poslancami parlamentu za Progresívne Slovensko


Snímka z rokovania


Viaceré témy súvisiace so samosprávou boli predmetom rokovania predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) s poslancami Národnej rady Slovenskej republiky za Progresívne Slovensko.


„Záujem poslancov je o spoluprácu so ZMOS-om v oblasti legislatívy dotýkajúcej sa predovšetkým školstva, sociálnej politiky a verejnej správy. Keďže viacerí z nich pôsobia a pôsobili v samospráve, vnímajú ZMOS ako prirodzeného partnera pre odborné i odvetvové diskusie smerujúce k prijímaniu legislatívy napomáhajúcej zvyšovaniu kvality života občanov miest a obcí Slovenskej republiky,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Rokovania, ktoré sa v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave konalo v piatok 15. decembra 2023, sa zúčastnil aj podpredseda Komory miest a starosta Ružinova Martin Chren a ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

Progresívne Slovensko zastupovali Darina Luščíková, Tina Gažovičová, Jana Hanuliaková, Veronika Veslárová a Marek Lackovič. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
28.12.2020
Ako samosprávy využívajú online prenos
Združenie miest a obcí Slovenska sa v nedávnom prieskume venovalo možnostiam obcí a miest pri zabezpečovaní online vysielania z rokovaní zastupiteľstiev.
viac
17.06.2021
Národná sieť MAS: Naliehavo potrebujeme zmenu
Miestne akčné skupiny sa nachádzajú v kritickej situácii. Pre zle nastavené podmienky nedokážu vyčerpať všetky financie v tomto programovom období, navyše v budúcom programovom období 2021-2027 to bude ešte horšie.
viac
24.05.2022
ZMOS i ÚMS apelujú na poslancov, aby hlasovaním neublížili samosprávam
Najväčšie samosprávne združenia apelujú na poslancov Národnej rady (NR) SR, aby v hlasovaní nepodporili návrhy protiinflačných opatrení, ktoré uberú z príjmov miest, obcí i vyšších územných celkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %