Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.01.2020 09:05

ZMOS pripravuje rokovanie s politickými stranami


Sídlo Kancelárie ZMOS na Bezručovej 9 v Bratislve. Snímka zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v tradícii rokovaní s politickými stranami pred parlamentnými voľbami. V polovici januára 2020 sa preto uskutoční rokovanie Predsedníctva ZMOS s predstaviteľmi politických subjektov, ktoré dlhodobo vykazujú preferencie nad hranicou zvoliteľnosti.


Podľa Branislava Trégera, predsedu Združenia miest a obcí Slovenska: „Máme záujem naďalej pokračovať v udržiavaní korektných vzťahov a vo formáte rokovaní, ktorých obsah aj priebeh sú všeobecne prínosné. Myslím si, že tém na diskusiu je pomerne veľa a samotný priebeh rokovaní naznačí ďalšie smerovanie Slovenska po februárových parlamentných voľbách. Od týchto rokovaní očakávame diskusie zamerané na potreby, problémy a trendy, ktoré sa v rôznej intenzite týkajú činnosti miestnej územnej samosprávy a tiež na východiská a riešenia v prospech miest, obcí a ich obyvateľov.“

Rokovanie Predsedníctva ZMOS s relevantnými politickými stranami sa uskutoční v dňoch 14. a 15. januára 2020 v priestoroch Kancelárie ZMOS na Bezručovej ulici v Bratislave. O výsledkoch a priebehu bude ZMOS informovať na tlačovej besede, ale aj na februárovom rokovaní Rady ZMOS.

Autor: Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2020
Podľa predsedu ZMOS B. Trégera majú politické strany záujem o spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska rokovalo s politickými stranami kandidujúcimi vo voľbách. Riešili sa predovšetkým témy, ako sú ekonomika, regióny, reforma verejnej správy, nájomné bývanie, odpadové hospodárstvo a odpady, sociálne služby a terénna sociálna práca, pozemkové úpravy či školstvo.
viac
06.12.2023
Z rokovania Komory miest vo Zvolene
Včerajšie zasadnutie Komory miest vo Zvolene (5. decembra) otvoril jej predseda a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
16.12.2023
Rokovali o spolupráci so slovenskými samosprávami v zahraničí
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s predsedom Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorým je Miloš Koterec.
viac
06.02.2024
S ministerkou zdravotníctva SR aj o povinnosti mať umiestnený defibrilátor
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s ministerkou zdravotníctva SR Zuzanou Dolinkovou a jej tímom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %