Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
21.06.2024 09:15

ZMOS prijal delegáciu z Uzbekistanu k rozvoju vidieka


Ilustračná snímka zo stretnutia (Zdroj: ZMOS)


Ústredná riaditeľka Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Zuzana Špačeková prijala delegáciu Ministerstva hospodárstva a financií SR, Projektovej implementačnej jednotky, UNDP a regiónov z Uzbekistanu.


Cieľom ich študijnej cesty v Lotyšsku a na Slovensku je zoznámiť sa so skúsenosťami s realizáciou programu LEADER (LEADER - Miestny rozvoj vedený komunitou) a identifikovať osvedčené postupy pri uplatňovaní prístupu zdola nahor pri plánovaní rozvoja na vidieckych územiach Európskej únie. Predmetom diskusie v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave boli v utorok 18. júna 2024 úlohy a možnosti slovenskej samosprávy pri podpore rozvoja vidieka.

Miestne akčné skupiny (MAS) sú základným nástrojom pre implementáciu prístupu LEADER na Slovensku.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2021
Jasný signál eurokomisárom
Komisárovi Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a eurokomisárke pre kohéziu a reformy odchádza zo Slovenska mimoriadne vážny signál.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
13.01.2022
Podpora vidieka je hlavne o území a komunitách
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo viacero zásadných pripomienok k návrhu budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky. V pondelok na tripartite upozornilo na viaceré problémy a následne žiadalo ich vyriešenie v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
viac
25.06.2022
Zasadala sekcia pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Rady ZMOS
Zasadnutie odbornej sekcie pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Rady ZMOS sa konalo hybridnou formou v priestoroch Kancelárie ZMOS a prostredníctvom komunikačnej platformy ZOOM.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %