Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
02.06.2021 02:20

Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu


Ilustračná snímka.


Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.


Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS sa na svojom zasadnutí 1. júna 2021 venovala aktuálnym témam, ktoré prediskutovala s pozvanými hosťami.

Problematiku nastavenia eurofondov na regionálnej úrovni tzv. integrované územné stratégie prediskutovali členovia sekcie s pozvaným hosťom, regionálnym expertom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR profesorom Marošom Finkom a problematiku nástroja Miestneho rozvoja vedeného komunitou (CLLD) v novom programovom období 2021-20217 s expertom na regionálny rozvoj Milanom Hagovským. Na základe diskusie a výmeny skúseností z regiónov prijala sekcia uznesenia s požiadavkami na zlepšenie informovania územia o nastavovaní eurofondov nového programového obdobia 2021-2027, na dofinancovanie zvýšených nákladov v projektoch súčasného programového obdobia, ako dôsledok dlhotrvajúcich procesov kompetentných orgánov a uznesenie v prospech podpory miestnych akčných skupín v novom programovom období a zachovania ich multifondového financovania.

Členovia sekcie boli informovaní aj o iniciatíve ZMOS „Živý vidiek“, ktorú predstavil ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák a venovali sa aj téme cestovného ruchu.

Odbornú sekciu tvoria desiati zástupcovia miest a obcí z rôznych regiónov Slovenska a sekcia je pracovnou platformou na prediskutovanie tém a problémov členov združenia v danej oblasti. 

 

Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
01.02.2021
ZMOS bol upozornený Bruselom na problémy s eurofondami
Združenie miest a obcí Slovenska bolo Radou európskych obcí a regiónov upozornené na vážne problémy s eurofondami, ktoré znepokojujú európsku asociáciu samosprávnych združení.
viac
17.06.2021
Národná sieť MAS: Naliehavo potrebujeme zmenu
Miestne akčné skupiny sa nachádzajú v kritickej situácii. Pre zle nastavené podmienky nedokážu vyčerpať všetky financie v tomto programovom období, navyše v budúcom programovom období 2021-2027 to bude ešte horšie.
viac
14.01.2023
Zasadala Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS
Na štvrtkovom rokovaní Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS, ktoré sa konalo v Dudinciach, bolo prijatých niekoľko uznesení k cestovnému ruchu a regionálnemu rozvoju v území. Témou rokovania boli aj eurofondy a plán obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %