Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
18.07.2024 01:10

ZMOS bude spolupracovať pri najväčšej športovo-charitatívnej akcii Deň rešpektu


Snímka z rokovania predsedu ZMOS Jozefa Božika s riaditeľom projektu Integrácia Slavomírom Krafčákom


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude spolupracovať s občianskym združením Integrácia svieti pre všetky deti rovnako pri realizácii najväčšej športovo-charitatívnej akcie Deň rešpektu.


Predseda ZMOS Jozef Božik rokoval s riaditeľom projektu Integrácia Slavomírom Krafčákom. Výsledkom bude podpísanie Memoranda o spolupráci, ku ktorému dôjde ešte v priebehu tohto mesiaca.

Na 23. septembra 2024 je v City aréne v Trnave naplánovaná najväčšia športovo-charitatívna akcia Deň rešpektu, ktorá ponúkne nezabudnuteľný program pre 18 000 detí.

Občianske združenie Integrácia svieti pre všetky deti rovnako iniciovalo ustanovenie Pamätného dňa rešpektu a eliminácie nenávistných prejavov na deťoch, ktorý bol v roku 2022 uzákonený Národnou radou SR na 22. septembra.

„Tento Pamätný deň upriamuje pozornosť na problematiku šikany detí. Ide o problematiku, ktorú ZMOS v ostatnom čase veľmi aktívne rieši v spolupráci s Úradom komisára pre deti,“ pripomenul predseda ZMOS Jozef Božik počas rokovania, ktoré sa v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave konalo v utorok 16. júla 2024.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2018
ZMOS skúma cezhraničný potenciál samospráv
Združenie miest a obcí Slovenska otvára ďalší prieskum, v ktorom sa sústredí na cezhraničný potenciál samospráv. Na Slovensku žije takmer 2, 2 milióna obyvateľov v mestách a obciach v prihraničí.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
23.04.2024
Partnerstvo ZMOS s WEBY GROUP, s. r. o., potvrdili aj zmluvou o spolupráci
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik a Miloš Šablatúra, konateľ WEBY GROUP, s.r.o., podpísali zmluvu o spolupráci.
viac
17.06.2024
Vyhlásenie predsedu ZMOS pri príležitosti Medzinárodného dňa otcov
Predseda ZMOS Jozef Božik vyjadruje úprimné uznanie všetkým otcom i kolegom, ktorí zohrávajú nezastupiteľnú úlohu v živote svojich detí a rodín, pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa otcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %