Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.01.2024 12:10

ZMOS a TASR podpísali zmluvu o spolupráci


Snímka zo stretnutia predsedu ZMOS Jozefa Božika (vľavo) s generálnym riaditeľom Tlačovej agentúry SR (TASR) Vladimírom Puchalom. Foto: ZMOS


Zmluvu o spolupráci podpísali vo štvrtok predseda ZMOS Jozef Božik a generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala. Zmluva umožňuje sprístupnenie servisov TASR pre všetkých členov ZMOS. Využívať ich môžu nielen ako zdroj informácií, ale aj pre svoje webové sídla či na iné nekomerčné použitie.


„Spolupráca so ZMOS je pre nás dôležitá. Chceme čo najkvalitnejšie informovať o dianí v samospráve naprieč Slovenskom. Máme silnú sieť regionálnych spravodajcov, denne informujeme o práci starostov, primátorov, prinášame informácie vo verejnom záujme i príklady dobrej praxe," uviedol generálny riaditeľ TASR.

So šéfom ZMOS hovorili aj o možnosti usporiadať predsedníctvo ZMOS  či rokovania jednotlivých sekcií v priestoroch TASR. Jozef Božik vníma podpis zmluvy ako pokračovanie dobrých vzťahov medzi združením a TASR. „Spolupráca s tlačovou agentúrou v minulosti aj v súčasnosti je veľmi dobrá. Prináša nám predovšetkým vysokú mieru objektívnej informovanosti o činnosti miest a obcí, ale aj nášho Združenia miest a obcí Slovenska," skonštatoval. Vyzdvihol dôveryhodnosť agentúrneho servisu, z ktorého čerpajú iné médiá. Cieľom podpísanej zmluvy je podľa neho aj spoluprácu posilniť vzhľadom na rozvoj činnosti ZMOS.

Spolupráca ZMOS a TASR vznikla na základe projektu tlačovej agentúry s názvom TASR do každej obce. Cieľom bolo umožniť samosprávam prístup ku kredibilným informáciám z overeného zdroja.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
Platy zamestnancov štátnej a verejnej správy stúpnu budúci rok o 4,8 percenta
Sociálni partneri dnes podpísali kolektívne zmluvy vyššieho stupňa, na základe ktorých sa platy zamestnancov štátnej a verejnej správy zvýšia od 1. 1. 2018 o 4,8 %, okrem platov pedagogických a odborných zamestnancov a učiteľov vysokých škôl, ktorým boli platy navýšené o 6 % od 1. 9. 2017.
viac
17.08.2020
Envirofond verí, že zmluvy k dotáciám uzatvorí v najbližších dňoch
Podpisovanie zmlúv so samosprávami o poskytnutí podpory formou dotácie očakáva Environmentálny fond v najbližších dňoch.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
17.06.2023
ZMOS a SK8 podpísali deklaráciu o vzájomnej spolupráci
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenie samosprávnych krajov SK8 sa dohodli na vzájomnej spolupráci. Deklaráciu partnerstva územnej samosprávy podpísal predseda SK 8 Jozef Viskupič a predseda ZMOS Jozef Božik v piatok v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %