Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.09.2021 08:30

Živica spúšťa nový ročník projektu pre školy Elektroodpad-Dopad5


Ilustračná snímka, zdroj: zivica.sk


Nový ročník projektu pre školy Elektroodpad-Dopad5 spúšťa v týchto dňoch Centrum environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica. Cieľom projektu je vzdelávať žiakov o životnom cykle elektroodpadu a naučiť ich zodpovednej spotrebe.


Školy budú zároveň tento odpad aj zbierať. Ako TASR informovala komunikačná manažérka CEEV Eva Sládková, projekt je určený pre druhý stupeň základných škôl a pre stredné školy.       Odborná porota vyberie z prihlásených záujemcov 20, ktorí sa tento rok zúčastnia na programe. „Poskytneme im bezplatný webinár pre učiteľov, trojdňový kurz pre akčné tímy, metodické a informačné materiály k téme, zberné nádoby a odvoz elektroodpadu, ale tiež exkurziu do prevádzky spoločnosti v Banskej Bystrici, ktorá takýto odpad spracúva," hovorí manažérka projektu Lesanka Blažencová.

V projekte sa veľký dôraz kladie na rovesnícke vzdelávanie a praktickú časť výučby. Vlani sa napriek sťaženým podmienkam v súvislosti s pandémiou podarilo 21 zapojeným školám začleniť tému elektroodpadu do 23 predmetov, triednických hodín aj do adaptačného vzdelávania po návrate žiakov do škôl. O záťaži životného prostredia a dosahoch na ľudské osudy pri ťažbe, výrobe a spotrebe elektroniky a o dôležitosti minimalizácie a recyklácie sa podľa Sládkovej dozvedelo spolu 4430 žiakov a študentov. Na akčných dňoch sa zúčastnilo celkom 3660 žiakov a študentov.       

V rámci dištančného vzdelávania žiaci a študenti prehľadali aj skrine doma, zaviedli domáci zber batérií a vyzbierali vyše 7000 kilogramov elektroodpadu.       Aktuálna výzva je otvorená do 19. septembra. Školy sa môžu hlásiť prostredníctvom registračného formulára.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2019
Do projektu Záhrada, ktorá učí sa zapojilo 209 základných a stredných škôl
Do projektu Záhrada, ktorá učí sa tento rok zapojilo 209 základných a stredných škôl na Slovensku. Jeho cieľom je pomáhať premieňať školské pozemky na interaktívne učebne matematiky, chémie či hudobnej výchovy.
viac
19.02.2021
Tornaľa plánuje zrekonštruovať Hlavné námestie
Rekonštrukcia Hlavného námestia je jeden z hlavných investičných zámerov, ktoré počas nasledujúcich rokov plánuje samospráva Tornale v Revúckom okrese.
viac
10.08.2021
Včera sa spustili Letné školy
Letné školy sa budú konať počas nasledujúcich troch augustových týždňov – t. j. od 9. augusta do 27. augusta 2021.
viac
22.08.2023
ZŠ a SŠ sa môžu prihlasovať do ďalšieho projektu Elektroodpad - Dopad
Základné (ZŠ) a stredné školy (SŠ) sa môžu prihlasovať do projektu Elektroodpad - Dopad 7. Urobiť tak môžu do 22. septembra. Informovali o tom z Centra environmentálnej a etickej východy (CEEV) Živica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %