Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
11.07.2024 10:10

Žilinčania najazdili do práce na bicykli takmer 104-tis. kilometrov


Snímka zdroj: mesto Žilina


Do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli sa v Žiline počas júna zapojilo 1121 súťažiacich v 311 tímoch. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Ondrášovej odjazdili celkovo takmer 104.000 kilometrov.


Doplnila, že mesto Žilina obsadilo v konečnom zúčtovaní popredné priečky v štyroch kategóriách. "Spomedzi konkurencie slovenských miest sa môže hrdiť druhým miestom v počte tímov i súťažiacich. O stupeň nižšie sa Žilina umiestnila v počte najazdených kilometrov a ušetrených kilogramov oxidu uhličitého," priblížila Ondrášová.

Výsledky Žiliny potešili aj jej primátora Petra Fiabáneho. "Teší ma, že alternatívne spôsoby dopravy, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu, majú stále viac priaznivcov aj medzi Žilinčanmi. Samozrejme, prospech pre zdravie z pravidelnej jazdy na bicykli je príjemným bonusom," poznamenal Fiabáne.         

Všetky bližšie výsledky v rámci mesta Žilina budú už tradične odprezentované počas Európskeho týždňa mobility, ktorý je naplánovaný na september.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2019
Do práce na bicykli bude za Úrad TSK počas mája jazdiť 24 zamestnancov a 6 tímov
Druhý májový deň sa pred budovou župného úradu v Trenčíne stretli zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a študenti troch stredných župných škôl, aby spoločne na bicykloch odštartovali šiesty ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli.
viac
08.05.2021
Registrácia do projektu Do práce na bicykli v Dubnici opäť otvorená
Mesto Dubnica nad Váhom už tretí rok v poradí ponúka priaznivcom cyklistiky možnosť zapojiť sa do národnej kampane pod jeho hlavičkou.
viac
18.07.2024
Martinčania najazdili na bicykli do práce takmer 131-tis. kilometrov
Martinčania najazdili počas júna v rámci súťaže Do práce na bicykli celkovo 130.954 kilometrov. Mestu sa tak podarilo obhájiť prvenstvo z minulých ročníkov v kategórii samospráv. TASR o tom informoval Miroslav Hamár z kancelárie primátora mesta.
viac
19.07.2024
Obec Beluša sa prebojovala medzi najlepšiu desiatku
Beluša sa zapojila do celonárodnej kampane Do práce na bicykli po piaty raz za sebou. V tomto roku sme sa medzi samosprávami aj vďaka úžasným 2.034,07 kilometrom tímu Gunnex team vyšvihli na jedinečné desiate miesto spomedzi 96 zúčastnených samospráv.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %