Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
19.07.2024 08:55

Obec Beluša sa prebojovala medzi najlepšiu desiatku


Snímka zdroj: obec Beluša


Beluša sa zapojila do celonárodnej kampane Do práce na bicykli po piaty raz za sebou. V tomto roku sme sa medzi samosprávami aj vďaka úžasným 2.034,07 kilometrom tímu Gunnex team vyšvihli na jedinečné desiate miesto spomedzi 96 zúčastnených samospráv.


V Beluši sme najazdili spolu 7.318,89 kilometrov v 1.969 jazdách, čo predstavuje 1.829,90 kilogramu oxidu uhličitého. Tento rok súťažilo 76 účastníkov v 21 tímoch. Spolu sme ušetrili hodnotu 252 mäsitých jedál, čo v prepočte znamená 3.587 vegetariánskych porcií. Z 1.299 zamestnávateľov sa na výbornom 94. mieste umiestnila Obec Beluša.

Pomáhať planéte môžeme naozaj rozmanitými spôsobmi, okrem nemotorovej dopravy práve aj stravovaním. Každý si môže zvoliť individuálnu cestu. V tomto roku sa najvýraznejšie o belušský výsledok v oblasti dochádzania za prácou zaslúžili tímy Gunnex team, Muflóni a ÚKSÚPáci, ktorí sa stabilne zapájali do súťaže počas celého mesiaca. Nad 500 kilometrov zajazdili jednotlivci Vladimír Michálek, Ján Hudec, Peter Kobela a Monika Zlatošová. Všetkým účastníkom kampane patrí veľké ďakujem.

Dňa 17.júla privítal súťažiacich v zasadačke Obecného úradu v Beluši starosta Ján Prekop spolu s prednostom Patrikom Štrbákom. Najlepšiemu tímu z Gunnexu a najlepším jednotlivcom medzi mužmi a ženami, Monike Zlatošovej a Vladimírovi Michálkovi rovnako z Gunnexu, odovzdali predstavitelia obce vecné ceny a zagratulovali im k vynikajúcim výkonom.

Hovorí starosta Ján Prekop: „Som rád, že mi fyzické sily dovolili aktívne sa zúčastniť kampane. Prekonávanie vlastných limitov a starostlivosť o naše životné prostredie vnímam ako dôležitý prínos kampane, ktorá tento rok prekvapila nadštandardnými výkonmi súťažiacich.“

V júni sa slávnostne otvorila časť Vážskej cyklomagistrály, ktorá prechádza obcou Beluša. Nový 90-metrový cyklomost okrem rodinnej a športovej cyklistiky vytvára priestor pre efektívnejšie a jednoduchšie dochádzanie do práce. V obci Beluša aj toto leto chystáme novinku v oblasti cyklistiky, ktorou chceme zlepšiť podmienky pre nemotorovú dopravu a o ktorej budeme včas informovať. Zažite tlkot svojej obce. Vyrazte do práce na bicykli.

Autor: (ts-OcÚ Beluša, Petra Martišová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2019
Do práce na bicykli sa v máji vydajú aj Žilinčania
Obľúbená celonárodná kampaň „Do práce na bicykli“ pokračuje aj v tomto roku. Na bicykle o necelý mesiac nasadnú aj Žilinčania.
viac
02.09.2019
Aké je heslo na wifi?
V Komunitnom centre v obci Soľ vďaka projektu Podaj to ďalej! mladým Rómom ukázali, že žiť sa dá aj inak než na sociálnych sieťach.
viac
05.02.2021
Beluša rozdá respirátory 1200 seniorom
Vzhľadom k odporúčaniam začať používať namiesto rúšok účinnejšie ochranné prostriedky sa obec Beluša rozhodla zvýšiť ochranu najzraniteľnejšej skupiny obyvateľov pri nevyhnutnom nákupe, či návšteve lekára, a to zabezpečením respirátorov FFP2.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %