Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.10.2020 08:45

Žilina upozorňuje na nepitnú vodu vo verejnej studničke vo Vraní


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žilina upozorňuje, že voda vo verejnej studničke Maliarova studňa v mestskej časti Vranie nie je vyhovujúca na pitie.


Na základe rozboru Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

„Upozorňujeme obyvateľov, aby vodu zo studničky nepoužívali až do odvolania. Predídu tak zdravotným problémom, ktoré môžu nastať po jej konzumácii,” uviedol Miškovčík.

Doplnil, že RÚVZ vyšetril vzorku vody v rozsahu minimálnej analýzy. „Výsledky rozboru preukázali, že voda z tohto zdroja je mikrobiologicky nevyhovujúca, teda nepitná,” dodal hovorca mesta Žilina.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2017
RÚVZ B. Bystrica bezplatne vyšetrí vodu zo súkromných vodných zdrojov
Odpadová voda – to je tohtoročná téma Svetového dňa vody (World Water Day), ktorý si svet pripomína každoročne 22. marca.
viac
11.05.2020
Žilinská radnica pomáha rodinám v núdzi, obyvateľom i podnikateľom
Žilinská radnica pomáha rodinám, ktoré sa v súvislosti s mimoriadnou situáciou dostali do neriešiteľnej situácie. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
20.05.2020
BSK žiada vyradiť trasovanie ropovodu cez Žitný ostrov zo zoznamu projektov PCI
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) žiada o vyradenie projektu ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline (BSP) s trasovaním cez Chránenú vodohospodársku oblasť Žitný ostrov zo zoznamu kandidátskych projektov spoločného záujmu (PCI) v oblasti ropnej infraštruktúry.
viac
06.03.2024
V rámci Svetového dňa vody bude RÚVZ bezplatne analyzovať vzorky vody
Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre si aj tento rok pripomenie Svetový deň vody. Vo štvrtok 21. marca dopoludnia bude pre záujemcov vykonávať bezplatné rozbory prinesených vzoriek vody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %