Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.06.2020 12:20

Žilina podporí žiadosti o grant sumou 87-tisíc eur


Ilustračná snímka.


Projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti podporí mesto Žilina tento rok sumou celkom 87-tisíc eur.


Na podporu projektov v oblasti kultúry pôjde tento rok z grantov 40-tisíc eur, pre sociálnu a zdravotnú oblasť je vyčlenených 10-tisíc eur, na vzdelávacie projekty 10-tisíc eur, rovnaká suma 10-tisíc eur je alokovaná aj pre oblasť životného prostredia a 17-tisíc eur na podporu projektov pre oblasť športu. Je to približne polovica z pôvodne ohlásenej sumy, ktorá sa následkom úsporných opatrení v súvislosti s ekonomickými následkami koronavírusu upravila nadol.

Záujemcovia sa mohli do výzvy na predkladanie žiadostí o grant zapojiť do 3. apríla. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu, bolo hodnotenie predložených žiadostí pozastavené. Mesto od 8. 6. do 19. júna mimoriadne otvorilo pre žiadateľov evidovaných v egrante grantové žiadosti, aby mali možnosť upraviť si harmonogramy svojich predložených projektov tak, aby ich mohli uskutočniť.

Systém je otvorený len pre žiadateľov, ktorí žiadosť podali v riadnom termíne na základe výzvy od 9. marca do 3. apríla. Pokiaľ žiadatelia chcú projekt aj naďalej realizovať, prípadne ho už zrealizovali, môžu svoju žiadosť upraviť len v položkách ako harmonogram projektu, rozpočet projektu či dátum. Upravený, vytlačený a štatutárnym zástupcom podpísaný formulár žiadosti je potrebné v jednom origináli odoslať alebo osobne doručiť v zalepenej obálke na adresu Mestský úrad Žilina, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina, najneskôr v deň uzávierky grantového systému, teda 19. júna (pri doručovaní poštou je rozhodujúci dátum pečiatky pošty). Na obálku je potrebné napísať heslo Žiadosť o grantovú dotáciu 2020, napísať názov organizácie a jednu z oblasti podpory, v ktorej sa žiadateľ uchádza o grant.

Mesto Žilina zároveň otvára v rámci grantového systému inštitucionálnu podporu, ktorej celková výška je tento rok 30-tisíc eur. Všetky podmienky pre zaslanie žiadostí  sú zverejnené vo výzve na stránke mesta. Žiadatelia o inštitucionálnu podporu môžu svoje žiadosti posielať prostredníctvom egrantu od 8. júna do 3. júla.

O prerozdelení dotácií budú rozhodovať členovia grantových komisií a schválené projekty mesto zverejní na svojich internetových stránkach.

Otázky týkajúce sa grantového systému môžu žiadatelia adresovať na e-mail: granty@zilina.sk, k dispozícii je tiež telefónne číslo: 041/70 63 319. Všetky informácie sú dostupné aj na internetovej stránke mesta v sekcii Občan/grantový systém pre 2020.

Autor: (Vladimír MIŠKOVČÍK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2017
Odborná komisia prehodnotila 612 žiadostí o kultúrne dotácie
Odborná hodnotiaca komisia Bratislavského samosprávneho kraja pre oblasť kultúry uzavrela včera hodnotenie dodaných žiadostí o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry. O podporu sa tak bude uchádzať 560 žiadostí, ktoré vyhoveli základným hodnotiacim kritériám.
viac
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
14.03.2020
Žilina podporí v roku 2020 žiadosti o granty sumou 173 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok žiadosti o granty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 173 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
21.07.2020
Mesto podporí v grantovom systéme projekty sumou vyše 100 000 eur
Mesto Žilina podporí sumou viac ako 82 000 eur projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia, sociálnej a zdravotnej oblasti. Inštitúcie, ktoré v rámci grantového systému uspeli so žiadosťami, dostanú z rozpočtu mesta vyše 24 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %