Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
28.06.2018 10:00

Žiaci ZŠ Benkova v Nitre si prevzali cenu za druhé miesto v celosvetovej súťaži


Ilustračná snímka, zdroj Nitralive


Žiaci nitrianskej Základnej školy (ZŠ) Benkova uspeli v celosvetovej detskej osvetovej súťaži s názvom Young Heroes – Readers are Leaders, teda Mladí hrdinovia – Čitatelia sú lídri. Za druhé miesto získali finančnú odmenu, šek v hodnote 2500 eur na nákup kníh si prezvali v utorok.


Riaditeľke ZŠ Anete Galovej odovzdala výhru vedúca nitrianskej pobočky jazykových kurzov Helen Doron English Lucia Jechová.       

Zo ZŠ Benkova sa do projektu zapojilo celkovo 200 žiakov. "Koncept sme postavili na zbieraní fotografií a kresieb sprevádzaných esejami v anglickom jazyku. Na záver sme zorganizovali tematický karneval. Sme šťastní, že účastníci naozaj zobrali do rúk literatúru, určite budeme motivovať deti do čítania aj po súťaži," skonštatovala Jechová.       

Prvenstvo v súťaži Readers are Leaders putovalo do Bulharska, o druhú priečku sa s deťmi z Nitry podelili mladí čitatelia z Ukrajiny. "Nitra za druhé miesto v tejto sekcii inkasovala odmenu ďalších 1000 eur. Celkovo bolo vyplatených 15.000 eur na podporu myšlienok projektu, vrátane poukážok na nákup kníh v celkovej sume 2000 eur," pripomenuli organizátori projektu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
SAŽP vyhlásila ďalší ročník súťaže ProEnviro pre škôlkarov i študentov
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici vyhlásila XII. ročník súťaže o najlepší environmentálny projekt organizovaný školou ProEnviro.
viac
28.06.2017
Projekt Tatranskí rytieri podnieti školákov k ochrane prírody
Do celoslovenského environmentálneho projektu Tatranskí rytieri zameraného na zvyšovanie ekologického povedomia žiakov a študentov sa zapojilo takmer 350 tried z celého Slovenska. Víťazi si v utorok (27. 6.) na slávnostnom odovzdávaní v Demänovskej doline prevzali z rúk organizátorov ceny.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
20.05.2022
Nitra chce rozšíriť program Tréneri v škole do všetkých ZŠ
Mesto Nitra plánuje posilniť svoje aktivity zamerané na podporu športu medzi deťmi. Program s názvom Tréneri v škole chce postupne rozšíriť zo súčasných piatich základných škôl na ďalšie. Podľa radnice by mal do roku 2023 obsiahnuť všetky ZŠ v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %