Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.05.2022 03:20

Nitra chce rozšíriť program Tréneri v škole do všetkých ZŠ


Ilustračná snímka.


Mesto Nitra plánuje posilniť svoje aktivity zamerané na podporu športu medzi deťmi. Program s názvom Tréneri v škole chce postupne rozšíriť zo súčasných piatich základných škôl na ďalšie. Podľa radnice by mal do roku 2023 obsiahnuť všetky ZŠ v meste.


Program Tréneri v škole je zameraný na skvalitnenie a zatraktívnenie hodín telesnej a športovej výchovy zážitkovým spôsobom výučby. "Jeho cieľom je rozhýbať deti na hodinách telocviku hravou formou. Program dieťa netlačí do konkrétneho športu, práve naopak, podnecuje ho vybrať si šport, ktorý sa mu najviac páči. Rozšírenie programu na ďalšie školy v Nitre má moju plnú podporu," uviedol primátor Marek Hattas.

Zástupcovia mesta sa v tejto súvislosti stretli aj so splnomocnencom vlády pre šport Karolom Kučerom. "Považujem za dôležité podchytiť vzťah detí k pohybu už na prvom stupni základných škôl. V nižšom veku tak dostanú šancu získať pozitívne návyky a v prípade záujmu sa môžu na druhom stupni rozhodnúť pre konkrétny šport," dodal Kučera.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2018
Žiaci ZŠ Benkova v Nitre si prevzali cenu za druhé miesto v celosvetovej súťaži
Žiaci nitrianskej Základnej školy (ZŠ) Benkova uspeli v celosvetovej detskej osvetovej súťaži s názvom Young Heroes – Readers are Leaders, teda Mladí hrdinovia – Čitatelia sú lídri. Za druhé miesto získali finančnú odmenu, šek v hodnote 2500 eur na nákup kníh si prezvali v utorok.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
23.09.2022
Bratislava rozširuje projekt housing first, ktorý pomáha ľudom bez domova
Mesto Bratislava rozširuje projekt "housing first" (bývanie ako prvé), zameraný na ukončovanie bezdomovectva. Pre ľudí v núdzi samospráva vyčlenila ďalších desať bytov, v ktorých sa stanú novými nájomcami.
viac
24.01.2023
Do projektu bezpečnosti detí v okolí škôl sa zapojí ďalších 10 ZŠ
Hlavné mesto Bratislava rozširuje projekt Mesto pre deti, ktorého cieľom je zvýšiť bezpečnosť detí a žiakov v okolí základných škôl (ZŠ). K minuloročnej pilotnej škole Tbiliská v Rači sa má tento rok pridať ďalších desať škôl vo viacerých mestských častiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %