Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.08.2020 03:00

Zeleň do centra – život do mesta


Snímka zdroj: (ne).


Zeleň do centra – život do mesta: do života sme uviedli areál podporený z programu Zelené oázy.


Za účasti primátora mesta Štúrovo, Eugena Szabóa bol v pondelok 3. augusta slávnostne otvorený a odovzdaný do užívania ďalší zo zelených projektov v tomto meste.

Po vybudovaní kruhového objazdu na hlavnej ulici ostalo niekoľko neupravených plôch. Plochu pred Základnou umeleckou školou upravili výsadbou kvetín, kríkov a trávnika a vytvorili funkčne aj esteticky hodnotný areál určený nielen na oddych, ale aj ako užitočný biotop pre hmyz a drobné spevavce, ktorým poskytuje nielen úkryt ale aj potravu.

Ako povedala koordinátorka projektu Frederika Csokasová z mestského úradu v Štúrove, areál sa podarilo upraviť aj vďaka príkladnej spolupráci mestského úradu a aktívnych dôchodcov združených v Klube dôchodcov nového storočia a učiteľov Základnej umeleckej školy Ferenca Liszta v Štúrove.

Všetkým spolupracujúcim aj podporovateľom projektu vyjadril úprimnú vďaku aj primátor mesta a zdôraznil, že takáto forma spolupráce mestského úradu a aktívnych občanov je v meste štandardom a mestu umožňuje, aby sa zapájalo do aktuálnych výziev na skrášlenie mesta a ďalšie skvalitnenie života v ňom.

Projekt „Zeleň do centra – život do mesta“ bol podporený v rámci   14. ročníka programu Zelené oázy  Nadácie Ekopolis a spoločnosti SLOVNAFT a.s. sumou 3000 €, ktoré boli použité na nákup výsadbového materiálu.

Autor: (Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
29.07.2020
Radnica oživila verejný priestor v centrálnej mestskej zóne
Mesto Štúrovo oživilo verejný priestor v blízkosti kruhového objazdu na križovatke ulíc Nánanská, Komenského a Hlavná. Na ploche 850 štvorcových metrov vybudovalo trávnaté plochy a kvetinové záhony, vysadilo stromy a kríky, pribudli lavičky.
viac
11.12.2020
Zapojte sa do programu „Zelené oázy“
Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %