Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
22.03.2024 04:10

Združenie Samosprávne kraje Slovenska ocenilo vybrané osobnosti Cenou regiónov


Ilustračný banner


Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) po prvý raz udelilo ocenenia za rozvoj samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Cenu regiónov odovzdalo vybraným laureátom vo viacerých kategóriách vo štvrtok (21. 3.) počas slávnostného galavečera v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne.


Predseda SK8 a Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič poznamenal, že na Slovensku je množstvo úspešných a rešpektovaných vedcov, pedagógov a ďalších osobností, ktoré svojou angažovanosťou, odbornosťou, aktivitami a profesijným životom inšpirujú. "Cenou regiónov sme sa preto rozhodli oceniť prácu ľudí, ktorí prispievajú k vyššej kvalite života nás všetkých a šíria dobré meno nielen svojho regiónu, ale aj celého Slovenska," uviedol Viskupič.         

SK8 udelilo ocenenia za minulý rok v ôsmich kategóriách - vzdelávanie a veda, umenie a kultúra, zdravotníctvo a sociálne veci, rozvoj občianskej spoločnosti, férové podnikanie, rozvoj športu, odovzdalo i cenu za mimoriadny čin a mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos.         

Laureátom v kategórii umenie a kultúra sa stal Peter Pastier za obnovu západného paláca hradu Beckov, v kategórii vzdelávanie a veda uspela spomedzi nominovaných Anna Viľchová za vzdelávací program Emocionálny kompas. SK8 v oblasti športu ocenilo Tomáša Urbana za rozvoj športu flag futbal na Slovensku, v zdravotníctve a sociálnych veciach Veroniku Magočovú za prvú operáciu mozgu svojho druhu na Slovensku. Laureátkou v kategórii rozvoja občianskej spoločnosti sa stala Martina Bolibruchová za vzdelávaciu príručku pre prvovoličov pred voľbami 2023 Politika polopate, v kategórii férové podnikanie Branislav Rabara za rozvoj priemyselnej robotiky a mikroelektroniky v regióne v rámci spoločnosti Bizzcom.         

Viera Kozárová dostala ocenenie v kategórii mimoriadny čin za obnovu historického kaštieľa Coburgovcov na Gemeri a Juraj Kukura mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos za riadenie bratislavského Divadla Aréna a založenie Detskej univerzity Komenského.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2021
Župy vítajú dobré hodnotenie spolupráce zo strany miestnych samospráv
Z prieskumu ZMOS vyplýva, že takmer tri štvrtiny obcí a miest pozitívne hodnotí svoju komunikáciu so samosprávnymi krajmi pri príprave programového obdobia na obdobie rokov 2021 až 2027 a tvorbe stratégií a partnerstiev, na ktorých bude založené čerpanie nových eurofondov.
viac
21.07.2021
SK8 vyzýva na zvolanie komisií pre reformy verejnej správy
Združenie samosprávnych krajov SK8 vyzýva na zvolanie komisií na tému reformy verejnej správy. Považuje ju za podmienku modernizácie, ako aj obnovy Slovenska po pandémii ochorenia COVID-19. Informoval o tom predseda SK8 a predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič.
viac
10.11.2021
ZMOS a SK 8 ohlásili spoluprácu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združenie samosprávnych krajov SK 8 chcú spolupracovať na rozvoji územia.
viac
05.01.2024
SK8 spúšťa prihlasovanie nominácií do 1. ročníka ocenenia Cena regiónov
Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) v spolupráci s krajmi vyhlasuje 1. ročník ocenenia Cena regiónov. Cieľom je poďakovať aktívnym obyvateľom a oceniť jednotlivcov, ktorí vlani prispeli k rozvoju krajov a regiónov na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %