Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
11.07.2024 02:33

Začína sa festival Pohoda, vo štvrtok vystúpi Para aj James Blake


Ilustračná snímka zdroj: Webmagazín - Teraz


Trenčianske letisko sa aj tento rok premení na stredisko hudobnej a kultúrnej scény. Vo štvrtok tam štartuje multižánrový festival Pohoda. Areál svoje brány otvorí na poludnie.


 Návštevníci si môžu počas nasledujúcich troch dní vychutnať bohatý hudobný a umelecký program, pripravené sú pre nich tiež mnohé sprievodné aktivity.        

Program na hlavnom pódiu otvorí o 18.30 h slovenská kapela Para. Tá patrila podľa organizátorov k najželanejším interpretom tohto ročníka. Svoju energickú šou tam predstaví i britský raper Skepta. Prvý deň festivalu spestrí aj britský spevák a skladateľ James Blake. Okrem neho sa predvedie vo štvrtok i mladá interpretka Arlo Parks.

Návštevníci sa aj počas ďalších dní môžu tešiť na desiatky zaujímavých zahraničných a slovenských interpretov. Predstavia sa napríklad americká kapela Black Pumas, rockové ikonické duo Royal Blood či kultová britská skupina Morcheeba. Vystúpenia majú naplánované aj slovenskí interpreti Richard Müller, Adonxs, Jana Kirschner či Katarzia. Jedným z headlinerov Pohody bola tiež rocková skupina Queens of the Stone Age, svoju účasť však pre zdravotné dôvody zrušila.        

Festival okrem koncertov ponúka aj mnoho ďalších aktivít. Naplánované sú rôzne workshopy, napríklad cirkusový či hrnčiarsky, ale i diskusie. Debatovať sa bude napríklad o vulgarizácii verejného diskurzu, korupcii či slobode médií. Návštevníci sa môžu tešiť aj na legendárny Street Dance Battle. Oslavovať sa budú tiež 80. narodeniny barda slovenskej literatúry Ivana Štrpku. Na Pohode sa vyhodnotí aj 28. ročník súťaže Poviedka.         

Zastúpené budú i divadlá. S inscenáciou Budete mať luft! sa predstaví Slovenské národné divadlo. Divadlo Stoka zase návštevníkom ponúkne reflexiu aktuálnych vzťahov a spoločnosti cez inscenáciu Škovránok. Bábkové divadlo Žilina bude učiť deti, ako sa robí divadlo. Festival v nedeľu (14. 7.) ráno ukončí ekumenická bohoslužba na tému nebezpečná moc jazyka.        

Pohoda bude mať bohatú gastrozónu s množstvom rozličného jedla a nápojov. K dispozícii bude bez obmedzenia pitná voda. Organizátori avizovali, že pre očakávané vysoké teploty navýšili počet slnečníkov so sedením a rozšírili zatienenú plochu. Na návštevníkov apelovali, aby dodržiavali pitný režim a hygienu, nosili pokrývku hlavy a používali opaľovacie krémy. Varovali ich tiež pred nákupom vstupeniek mimo oficiálnych predajných kanálov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
V Rožkovanoch sa predstavia folkloristi z regiónu hornej Torysy
V Rožkovanoch sa 18. júna uskutoční v poradí už 6. ročník podujatia HEJ, V ROŽKOVJANOCH NA VALAĽE...
viac
07.07.2016
Bratislavský región sa predstaví celej Európe
Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.
viac
08.07.2016
V Kežmarku odštartoval festival EĽRO
Pod Tatrami sa dnes začal 26. ročník festivalu Európske ľudové remeslo (EĽRO). V tomto roku je venovaný cechu hrnčiarov, ktorý oslavuje 460. výročie, a kežmarským kníhtlačiarom z 19. storočia.
viac
18.08.2016
V Hrušove bude počas víkendu už 21. Hontianska paráda
Uvítací príhovor starostu Hrušova Pavla Bendíka v miestnom rozhlase otvorí v piatok 19. augusta o 15. hod. 21. ročník folklórneho festivalu Hontianska paráda. Je najväčším podujatím ľudovej tradičnej kultúry v hontianskom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %