Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.07.2016 12:55

Bratislavský región sa predstaví celej Európe


Pozvánka.


Jedným z prvých podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude 7. Európsky samit regiónov a miest. Už tento víkend sa Bratislava stane strediskom zástupcov Európskeho výboru regiónov.


Do Bratislavského regiónu príde viac ako tisíc hostí. Tisícky ľudí však tento víkend spoznajú bratislavský región aj na trenčianskom letisku, na dvadsiatom ročníku multi-žánrového festivalu Pohoda.

„Európsky samit regiónov a miest znamená pre Bratislavu a tiež celý región jedinečnú príležitosť, ako ukázať, že sme dobrým hostiteľom. Pre zástupcov miest a regiónov z celej Európy pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism balíčky výletov, ktoré predstavia to naj z regiónu. Predstavíme im kultúru, gastronómiu, šport,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.        

Téma dvojdňového podujatia, o ktorej budú vrcholní európski predstavitelia, zástupcovia súkromného a verejného sektora diskutovať, je  „Investovať a spájať“. Samit sa začne už dnes, vo štvrtok 7. júla, otváracím koncertom na Devíne a skončí sa v sobotu na poludnie.

V predvečer samitu, vo štvrtok 7. júla, o 19:30 sa uskutoční slávnostný otvárací koncert Hudba Európy na Devíne, ktorý bude rozdelený na 3 dramatické celky. V prvom bude znieť známa slovenská a česká popová hudba v spojení so symfonickým orchestrom. Na hradnom nádvorí tak bude počuť napr. Máriu Čírovú, Janka Lehotského, Dávida Kollera, či skupinu Tublatanka. V druhej časti dramatického zážitku si diváci budú môcť vychutnať spojenie symfonickej a barokovej hudby s veľkolepým ohňostrojom. V tretej časti sa za tónov orchestrálnej kompozície Atom Heart Mother od rockovej skupiny Pink Floyd budú premietať fotografie a videá na tému slobody.

 

 

Program DANUBE UP odštartuje v piatok 8. júla o 15. hod., potrvá do 22. hod. a v sobotu 9. júla bude program pokračovať od 9. do 14. hodiny. Všetky podujatia sa budú konať na Námestí M. R. Štefánika pred SND a budú sa niesť v znamení vody. Tento odborno-inovačný program bude v piatok tvoriť diskusia s názvom Voda ako strategická surovina, prezentácie cestovného ruchu regiónov z povodia Dunaja a tanečné či módne vystúpenia župných stredných škôl. Piatkový program ukončí laserová show. V sobotu je pripravený zábavno-náučný program pre deti v podobe príbehov a divadelných vystúpení. Na brehu Dunaja bude turistické miesta regiónov vo svojich stánkoch prezentovať vyše 40 organizácií.

V rámci Summit Tour môžete počas 4 dní navštíviť pestrú paletu podujatí v bratislavskej Starej tržnici. Bohatý sprievodný program začal už v stredu 6. júla o 14. hod. pásmom interaktívnych výstav dopravných inovácií a vesmírnych technológií pod názvom“ Bratislava uvádza: Pohyb, Inovácie, Spojenia. Tento inovačný program bude trvať až do piatku 22. hod a bude spestrený aj diskusiou s primátorom Bratislavy a poprednými európskymi politikmi. Program v Starej tržnici doplní v stredu o 19. hod. predstavenie hudobného tria Longital Suita a vo štvrtok o 19. hod. hudobno-tanečné skupiny, zbory, sólisti z umeleckých škôl a unikátny orchester Bratislava Hot Serenaders.

Bratislavský región bude tento víkend aj súčasťou ponuky festivalu Pohoda. Opäť ponúkne návštevníkom chill-out zónu s nafukovacími vakmi, zábavu pri fotostene a množstvo darčekov. Všetko s heslom „Living the life“, ktoré je sloganom Bratislavského regiónu už druhé leto. Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism bude so svojím vlastným stánkom na Pohode v dňoch 7. - 9. júla 2016 aktívne prezentovať ponuku atraktivít a možností trávenia voľného času v Bratislavskom regióne. Účasť KOCR Bratislava Region Tourism na festivale Pohoda je súčasťou projektu Roadshow, na ktorom KOCR BRT predstavuje atraktivity Bratislavského regiónu za jeho hranicami.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Práce na príprave Európskeho summitu regiónov a miest finišujú
Prípravy a organizačné práce v súvislosti so siedmym Európskym summitom regiónov a miest, ktorý sa bude v hlavnom meste konať 8. a 9. júla, pomaly finišujú. Na neformálnom stretnutí v pondelok 6. júna to uviedla riaditeľka Odboru stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov BSK.
viac
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
20.01.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení plesov a festivalov
Cez víkend sa v Bratislave predstaví netradičný Festival iránskych filmov, priestor na osobné stretnutia ponúkne Festival podnikania. Sobotňajšia noc sa bude v Senci a v Plaveckom Štvrtku niesť v plesovom duchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %