Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
29.02.2024 02:10

Začala sa prestavba hotela Šport na mestské byty


Snímka zdroj: google.com/maps)


V Spišskej Novej Vsi sa v týchto dňoch začali práce na prestavbe hotela Šport na mestské nájomné byty. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že v stredu absolvovali zástupcovia radnice kontrolný deň, ktorý bol zameraný na začiatok rekonštrukcie priestorov stavby. Projekt si vyžiada takmer 1,1 m


"Aktuálne prebiehajú búracie práce na jednotlivých podlažiach," uviedlo mesto s tým, že o ďalšom priebehu rekonštrukcie bude verejnosť priebežne informovať. Na projekt získala samospráva prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške viac ako 604.000 eur a ďalších takmer 353.000 eur je dotácia z Ministerstva dopravy SR. Zo svojho rozpočtu na tento účel vyčlenilo mesto približne 134.000 eur.         

Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik pre TASR potvrdil, že ak nenastanú nepredvídané okolnosti, práce by mali trvať desať mesiacov. Celkovo vznikne v budove hotela na ulici Terézie Vansovej 24 mestských bytov, prevažne jedno- a dvojizbových.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Mesto na obnovu Reduty dotáciu nezískalo, bude hľadať iné zdroje
Mesto Spišská Nová Ves zatiaľ nezískalo dotáciu na rekonštrukciu budovy Reduty. Potvrdil to primátor mesta Pavol Bečarik s tým, že radnica bude na obnovu historickej dominanty námestia hľadať aj iné zdroje.
viac
27.01.2022
B.Gröhling:Najvýraznejším problémom regionálnych škôl je chýbajúca digitalizácia
Najvýraznejším problémom škôl v jednotlivých regiónoch je digitalizácia, ktorá podľa ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga nie je na takej úrovni, ako by bolo v časoch pandémie potrebné. Skonštatoval to po stredajšej návšteve štyroch škôl v Spišskej Novej Vsi.
viac
15.06.2022
Rómske babice budú pomáhať s predpôrodnou prípravou budúcim mamičkám
V Spišskej Novej Vsi v utorok odštartoval program Misia 1000, v rámci neho bude 11 rómskych žien pomáhať s predpôrodnou prípravou budúcim mamičkám.
viac
30.09.2022
Mesto začalo šetriť energie už v lete, chystá ďalšie opatrenia
V Spišskej Novej Vsi začali šetriť energie v budovách mesta už v lete, mestská spoločnosť Emkobel chystá ďalšie opatrenia. Jej riaditeľ Marián Bubeník uviedol, že doteraz sa podarilo napríklad inštalovať fotovoltické panely na plynovej kotolni na sídlisku Mier.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %