Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
04.09.2024 03:15

Za Strom roka môžu opäť hlasovať aj žiaci a získať výsadbový materiál pre školu


Strom roka - logo


Školy zo Slovenska majú možnosť zapojiť sa so žiakmi do hlasovania za 12 obľúbených stromov vo finále ankety Strom roka. Nielen hlasy, ale aj ich aktivity im pomôžu získať výsadbový materiál pre svoju školu.


V stredu o tom informovala manažérka ankety Strom roka z banskobystrickej Nadácie Ekopolis Martina Hromadová. Hlasovanie je otvorené pre všetky typy škôl do 30. septembra a súťaží sa v dvoch kategóriách.

Sprievodnú súťaž v ankete Strom roka nadácia organizuje už viac ako päť rokov s cieľom upriamiť pozornosť mladej generácie na životné prostredie, najmä na dôležitosť ochrany a starostlivosti o stromy.         

"Školy potrebujú zeleň, aby sa tam žiaci i zamestnanci cítili dobre. Získať ju môžu aj prostredníctvom hlasovania či aktivít navyše v sprievodnej súťaži ankety Strom roka. Chceme, aby sa mladí zamerali na stromy v ich okolí, všímali si ich, a tak si budovali vzťah s prírodou, ktorej vedia sami pomôcť," priblížila Hromadová.         

Hlasuje sa formou jednoduchých hlasovacích lístkov, ktoré sú dostupné na stiahnutie na stránke nadácie. Každý žiak má jeden hlas a vybrať si môže ktoréhokoľvek finalistu.         

"Budovanie blízkeho vzťahu k prírode a stromom sa začína už od útleho detstva. Vážime si prácu učiteľov, ktorý i formou ankety učia mladú generáciu citlivo pristupovať k prírodnému dedičstvu. Práve na nich stojí budúcnosť našej krajiny a aj to, ako bude vyzerať," dodala Hromadová.         

V rámci ankety prebieha naďalej hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do konca septembra. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v októbri.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
O víťazovi ankety Strom roka 2016 môžete rozhodnúť už len pár dní
Už len pár dní je otvorené hlasovanie v ankete Strom roka 2016. Do konca septembra 2016 môžete zahlasovať za jedného z dvanástich finalistov a zvýšite tak jeho šance na ošetrenie.
viac
25.09.2017
O víťazovi ankety môžete rozhodnúť už len pár dní
Už len pár dní je otvorené hlasovanie v ankete Strom roka 2017. Do konca septembra 2017 môžete poslať hlas jednému z dvanástich stromov - finalistov ankety Strom roka a podporiť tak jeho ošetrenie. Finalisti získali do dnešného dňa spolu vyše 10 000 hlasov.
viac
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
13.02.2023
Dračí dub je v hlasovaní o Európsky strom roka zatiaľ v prvej štvorke
V polovici hlasovania o Európsky strom roka 2022 sa slovenský reprezentant Dračí dub z Lozorna drží medzi 15 konkurentmi na priebežnom 4. mieste, získal doteraz vyše 6400 hlasov. Vyplýva to z priebežného stavu hlasovania na stránke treeoftheyear.org.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %