Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
25.11.2022 02:25

Z dotácie 48 000 eur od BBSK skvalitnia sociálne služby pre seniorov


Ilustračná snímka.


Z dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške zhruba 48 000 eur zakúpilo mesto Brezno osobný automobil, altánok aj klimatizáciu do zariadenia pre seniorov.


Finančnú podporu schválilo zastupiteľstvo v zmysle všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov BBSK určených na rozvoj sociálnych služieb pre seniorov. Informovala o tom vo štvrtok samospráva na svojej webstránke.

"Mesto začalo v januári poskytovať sociálne služby pre seniorov pobytovou formou a obyvateľov odkázaných na ich poskytovanie v dennom stacionári ambulantnou formou. Na výstavbu, vybavenie a prevádzku takého zariadenia vynaložilo nemalé finančné prostriedky, ale napriek tomu chýbajú niektoré veci, ktoré by zlepšili sociálne služby a skvalitnili život jeho obyvateľov," uviedol magistrát.

Osobný automobil bude slúžiť najmä na zabezpečenie potrieb a prepravu. V podkrovných izbách a ďalších miestnostiach už bude zabudovaná klimatizácia, keďže sa v nich pri vysokých letných teplotách nedalo kvalitne vetrať. Seniorom spríjemní oddych v záhrade altánok so stolom i lavicami a vítanou pomôckou na cvičenia a masáže im bude špeciálny stôl.

"Zabezpečili sme tiež pracovné odevy pre obslužný i odborný personál, zakúpili náhradné lôžkoviny, parný čistič ako aj zdravotnícke pomôcky, napríklad germicídny žiarič či tlakomer," dodala samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2019
V obci Okoč budú rekonštruovať Domov sociálnych služieb z dotácie
Obec Okoč v Dunajskostredskom okrese bude môcť rekonštruovať Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, pretože Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal na tento účel dotáciu takmer štyri milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
20.02.2020
Mesto Nové Zámky spustilo nový projekt opatrovateľskej služby
Mesto Nové Zámky spustilo od začiatku tohto roka nový projekt opatrovateľskej služby. Na jeho realizáciu získalo finančnú podporu formou refundácie mzdových nákladov pre 30 opatrovateliek po dobu dvoch rokov.
viac
16.06.2021
Banskobystrická župa našla riešenie na preplnené zariadenia sociálnych služieb
Demografickú krízu a nedostatok kapacít v zariadeniach sociálnych služieb bude Banskobystrický samosprávny kraj riešiť inovatívnym spôsobom.
viac
30.06.2023
Seniori budú môcť využiť služby inteligentnej domácej asistentky
Osamelí prievidzskí seniori budú môcť využiť služby inteligentnej domácej asistentky (IDA). Poskytovanie novej sociálnej služby zaradilo mesto do príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN). Na svojom rokovaní tento týždeň ho schválili mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %