Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
16.01.2024 01:10

Z. Dolinková avizuje zapojenie samospráv do reformy záchraniek


Ilustračná snímka Teraz.sk


V rámci optimalizácie siete staníc záchrannej zdravotnej služby sa bude klásť dôraz na zapojenie samospráv do rokovaní. Uviedla to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková po pondelňajšom stretnutí so zástupcami poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby a miest, obcí aj VÚC.


"Rokovanie bolo príležitosťou pre všetky zainteresované strany, aby prispeli svojimi návrhmi a skúsenosťami k adekvátnemu formovaniu novej siete. V rámci reformy bude veľký dôraz kladený aj na zapojenie samospráv do rokovaní a vypracovanie novej metodiky pre analýzu potrieb v oblasti zdravotnej starostlivosti," uviedla na sociálnej sieti.         

Reforma siete záchraniek má zaručiť dostupnosť záchranných služieb do 15 minút pre 90 percent obyvateľstva. Jej cieľom je zavedenie novej siete akútnej zdravotnej starostlivosti, ktorá zabezpečí spravodlivé geografické rozloženie staníc záchrannej zdravotnej služby. Nová sieť záchraniek má byť geograficky aj procedurálne napojená na optimalizovanú sieť nemocníc.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2019
ZMOS skúma postoje samospráv ku kompetenčnej výbave
Združenie miest a obcí Slovenska v priebehu leta predstaví analýzu prenesených kompetencií z hľadiska miestnej územnej samosprávy. Následne ide realizovať audit kľúčových originálnych kompetencií. V súvislosti s tým dnes začína prieskum zameraný na reformu kompetencií samospráv.
viac
17.10.2020
E. Heger: Výsledkom reformy samosprávy musí byť to, aby sa ušetrili financie
Minister financií E. Heger predvčerom (15. októbra) s predstaviteľmi niektorých samospráv diskutoval na tému ich reformy. Tá je obsiahnutá aj v dokumente Moderné a úspešné Slovensko zverejnenom ministerstvom financií. Jej uskutočnenie je naplánované k dátumu komunálnych volieb v novembri 2022.
viac
11.06.2021
Na Slovensku je zadlžená viac ako polovica z takmer tritisíc samospráv
Štát samosprávam neuhrádza všetky náklady spojené s výkonom prenesených kompetencií .
viac
15.12.2021
ÚMS iniciatívne rokovala s ministrom financií SR o návrhu daňovej reformy
Únia miest Slovenska (ÚMS) v utorok iniciatívne diskutovala s ministrom financií SR Igorom Matovičom o predstavení návrhu daňovej reformy, ktorá u zástupcov slovenských miest vyvolala znepokojenie a množstvo otázok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %