Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.08.2022 07:45

Vždy budeme stáť na strane dobrovoľných hasičov


Snímka z podujatia. Zdroj: (ZMOS).


Mestá a obce budú vždy stáť na strane dobrovoľných hasičských zborov. Počas tradičnej Hasičskej nedele v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline to uviedol predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.


„Túto prácu robíte s odvahou, ochotou, obetavosťou, nezištnosťou, vytrvalosťou, máte silný tímový duch. Dávate v prospech nás všetkých svoje životy, silu a nasadenie, aby ste minimalizovali škody z požiarov a mnohých iných udalostí, pri ktorých zasahujete. Veľmi pekne ďakujem za vašu prácu, ktorú robíte aj na úkor svojho voľného času,“ prihovoril sa dobrovoľným hasičom Branislav Tréger.

„Oslávme dnes to, že hasiči a ich ušľachtilé hodnoty na pomoc blížnemu, zotrvávajú,“ uviedla Eva Krajčiová, riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši počas príhovoru, v ktorom tiež vyzdvihla mnohé pozitívne vlastnosti, ktoré sa spájajú s dobrovoľnými hasičmi. Tí mali vlani na Slovensku približne 6000 výjazdov.

Program v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline v nedeľu 7. augusta 2022 začal slávnostným sprievodom a nástupom. Potom desať dobrovoľných hasičských zborov v netradičnej hasičskej súťaži bojovalo O richtársku palicu. Tú napokon získali dobrovoľní hasiči z Jalovca. Richtársku palicu vlani vyhrala Dúbrava a tak ju jej starosta Vladimír Janičina odovzdal svojmu kolegovi z Jalovca Jánovi Matloňovi.

Výsledky súťaže O richtársku palicu: 1. Jalovec, 2. Liptovský Peter, 3. Liptovský Hrádok, 4. Liptovská Kokava, 5. Liptovský Trnovec, 6. Jamník, 7. Malužiná, 8. Dúbrava, 9. Pribylina, 10. Liptovská Porúbka.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2021
V skanzene ukážu ovčiarske tradície regiónu Liptov
Ovčiarske tradície regiónu Liptov priblíži špeciálny nedeľňajší (27. 6.) program v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.
viac
11.11.2021
V skanzene vysadili unikátny ovocný sad
V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline zasadili ovocné stromy historických odrôd. Ide o jediný sad svojho druhu na území skanzenov Slovenska. TASR o tom informoval riaditeľ správcovského Liptovského múzea Michal Kovačic s tým, že stromy vysadili v spolupráci s tímom ovocinárov.
viac
10.08.2022
V Múzeu slovenskej dediny predstavia spracovanie ľanu aj výrobu textilu
Výrobu textilu v minulosti a starostlivosť o odev spoznajú v nedeľu (14. 8.) návštevníci podujatia Ľanová nedeľa v Múzeu slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
04.04.2023
V pribylinskom skanzene pripravujú veľkonočný program
V areáli Múzea liptovskej dediny Pribylina pripravujú na nadchádzajúce dni veľkonočný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %