Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
13.08.2024 09:05

Výzva z Programu Slovensko podporí budovanie vodárenskej infraštruktúry


Ilustračná snímka, zdroj: Depositphotos


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo výzvu na čerpanie finančných prostriedkov v rámci Programu Slovensko.


Výzva je určená na obnovu verejnej kanalizácie, stokovej siete a čistiarní odpadových vôd v aglomeráciách nad 2000 obyvateľov v siedmich krajoch Slovenska, s výnimkou Bratislavského kraja. Rovnako bude podporená aj obnova verejných vodovodov v obciach nad 2000 obyvateľov. Celková výška alokovaných finančných prostriedkov vo výzve z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja je 83 367 141 eur.

Alokované zdroje na výzvu sú rozdelené podľa schválených integrovaných územných stratégií pre integrované územné investície na jednotlivé územia vyšších územných celkov a udržateľného mestského rozvoja.

Cieľom výzvy je dosiahnutie zníženia priesakov odpadových vôd do podzemných vôd a obnova verejnej stokovej siete a čistiarní odpadových vôd (ČOV) v aglomeráciách nad 2000 EO, ako aj zníženie strát vody a bezpečného zásobovania obyvateľstva pitnou vodou podľa požiadaviek vyplývajúcich zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2020/2184 zo 16. decembra 2020 o kvalite vody určenej na ľudskú spotrebu a cieľom obnovy verejného vodovodu v obciach nad 2000 obyvateľov.

Oprávnenými žiadateľmi sú subjekty verejného práva, napríklad obce, mestá či záujmové združenia právnických osôb, podľa zákona o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách v znení neskorších predpisov.

Úplné znenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku.

 

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo životného prostredia SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2019
Na zlepšenie prístupu obyvateľov MRK k občianskej vybavenosti
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje, vyhlási v najbližších dňoch výzvu zameranú na podporu dobudovania základnej technickej infraštruktúry, ktorá bude spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
26.08.2020
Školy sa môžu zapojiť do projektu, ktorý organizuje inovačné workshopy
Školy sa môžu zapojiť do národného projektu inovujme.sk, ktorý organizuje rôzne inovačné workshopy. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Stanislav Jurikovič s tým, že do programu sa zapájajú startupy i podniky z regiónu.
viac
03.09.2021
Envirofond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácii
Environmentálny fond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácií v obciach do 2000 obyvateľov. Minimálna výška dotácie na projekt je 500 000 eur a maximálna výška predstavuje sumu päť miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa Envirofondu Michaela Kroková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %