Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.12.2020 02:40

Výzva z IROP pre samosprávy na ochranu verejného zdravia


Ilustračná snímka.


V rámci regionálneho operačného programu IROP bolo vyčlenených na pomoc zdravotníckemu systému 117 miliónov eur, z ktorých ďalších 8 miliónov teraz pôjde do regiónov. Vláda SR ešte v apríli schválila návrh, aby sa z eurofondov presunula vyše miliarda eur na zmierňovanie dopadov pandémie.


Prostriedky z aktuálnej 8-miliónovej výzvy budú použité na vybavenie zdravotníckych zariadení pre zabezpečenie prevencie, diagnostiky a liečby pacientov s diagnózou COVID–19; vytváranie mobilných odberových miest; dobudovanie epidemiologických ambulancií a zabezpečenie ochrany zdravotníkov pred nákazou. Výzva bude vyhlásená Ministerstvom zdravotníctva SR ako sprostredkovateľským orgánom pre IROP.

Prostriedky presunuté z eurofondov sú určené na udržanie zamestnanosti, podporu podnikov a do zdravotníctva.

Viac informácií sa dočítate TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2020
Výzva Európskej komisie na inteligentnú autonómnu mobilitu
Európska komisia vyhlásila výzvu na predkladanie návrhov na pilotný projekt - Inteligentná mestská mobilita zahŕňajúca autonómne vozidlá s termín na predloženie návrhu do 15. septembra 2020.
viac
02.11.2020
ZMOS je skôr za to, aby druhé kolo celoplošného testovania nebolo
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je skôr za to, aby sa na Slovensku druhé kolo celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 už nerealizovalo.
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
22.04.2021
ZMOS vyzýva vládu na zabezpečenie dofinancovania preneseného výkonu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyzýva vládu SR, aby v súvislosti so spoločnými úradovňami zabezpečila dofinancovávanie preneseného výkonu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %