Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.03.2018 11:05

Výzva na zapojenie sa do projektov v oblasti Inteligentných miest a regiónov


Ilustračná snímka


Pozývame všetky mestá a regióny Slovenska k zapojeniu sa do novej iniciatívy, ktorá má za cieľ identifikovať a rozvíjať perspektívne projekty v oblasti Smart City s prihliadnutím na individuálnu finančnú architektúru projektu a za použitia dostupných finančných nástrojov v regióne.


Do iniciatívy je možné prihlásiť ľubovoľné projekty, ktoré podporia trvalo udržateľný rozvoj našich miest a regiónov.

Hlavným cieľom tejto iniciatívy je prepojenie potenciálnych Smart City projektov s dostupnými možnosťami financovania. Za týmto účelom EIB, SZRB AM / Slovak Investment Holding v spolupráci s EY, vytvárajú mechanizmus na identifikáciu a kategorizáciu projektov v oblasti Smart Cities s prihliadnutím na dopad, technologickú komplexnosť a možnosti financovania vrátane finančnej návratnosti projektu. V prípade identifikácie vhodných projektov bude ďalším krokom vytvorenie investičnej platformy, ktorá zjednotí jednotlivé projekty a navrhne najvhodnejšiu finančnú architektúru za pomoci využitia existujúcich finančných nástrojov.

Pre zapojenie sa do tejto iniciatívy mestám a regiónom stačí zaslanie projektov Smart City, ktoré integrujú a využívajú súčasné technológie a týkajú sa nasledujúcich oblastí: energetika, mobilita, verejná správa, obchodný ekosystém, životné prostredie, zvyšovanie životnej úrovne, a ďalších. Zaslať projekty je možné či už vo fáze prvotného zámeru, plánovania alebo realizácie.

Vďaka tejto unikátnej iniciatíve Slovenské mestá a regióny získajú:

• zapojenie sa do projektu s poprednými finančnými inštitúciami a významnými slovenskými mestami pri budovaní a podporovaní projektov Smart City na Slovensku,

• individuálny prístup v identifikácii perspektívnych projektov Smart City s nastavením udržateľnej a najvhodnejšej finančnej architektúry, ktorá zohľadňuje potreby a kapacity jednotlivých miest.

Ako sa zapojiť:

Kontaktujte nás a prihláste váš projekt Smart City na adresu: zuzana.nehajova@cz.ey.com

Prihlasovanie prebieha do 31. marca 2018.

Hlavnou koordinátorkou projektu je Zuzana Nehajová, ktorá vedie InnovEYtion Hub spoločnosti EY; platforma združujúca odborníkov EY v jednotlivých oblastiach Smart City, ktorá disponuje unikátnymi znalosťami o inováciách v regióne strednej a východnej Európy, ale aj na úrovni EÚ a globálne. Naše bohaté skúsenosti a dlhodobé znalosti o rôznych odvetviach ekonomiky nám umožňujú nachádzať synergie medzi iniciatívami súkromnej sféry, finančného trhu, zástupcami verejného sektoru a akademickej obce a prekonávať tak zdanlivo oddelené aspekty projektov Smart City.

Autor: (ts-r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Mesto Kežmarok pokročilo pri vytváraní Smart city
Ďalšie stretnutie venované problematike Smart city v Kežmarku sa uskutočnilo v utorok 14. februára. Ako konštatovali odborníci z Českej republiky, v mnohých ohľadoch Kežmarok už smart mestom je. Zároveň sa zhodli, že koncepcia inteligentného mesta by mala byť pre mesto vytvorená do konca marca.
viac
19.07.2017
Prešov sa nechá inšpirovať smart projektmi českej Plzne
„Viaceré z plzenských smart projektov si viem predstaviť aj v meste Prešov," skonštatovala primátorka Andrea Turčanová po pracovnej návšteve českého mesta Plzeň. 
viac
07.07.2021
Banská Štiavnica získala na projekt smart city 928 000 eur
Banská Štiavnica získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR 928.000 eur na svoj projekt využitia moderných technológií v meste - smart city. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
13.07.2021
Z výzvy „Moderné technológie“ bude 35 miest realizovať „smart city“ riešenia
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR navýšilo pre vysoký záujem financie pre dopytovú výzvu „Moderné technológie“ v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %