Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.03.2024 03:05

Výstavba cyklotrás v Komárne pokračuje


Snímka zdroj: mesto Komárno


Mesto Komárno pokračuje v budovaní cyklochodníkov na území mesta a v mestských častiach. Nedávno sa začala výstavba cyklochodníka od križovatky ulíc Rákócziho a Komenského smerom k nemocnici.


Existujúci cyklistický chodník na Rákócziho ulici bude pokračovať popri kostole svätej Rozália pred nemocnicou až na Petőfiho ulicu. Na začiatku úseku, ktorý sa teraz stavia, dopravná polícia navrhla z bezpečnostných dôvodov oddeliť chodník a cyklistický chodník, zatiaľ čo na zvyšku úseku budú oba pruhy spojené.

Koncom januára samospráva podala žiadosť o financovanie ďalších úsekov cyklotrasy. V rámci balíka v hodnote viac ako pol milióna eur by sa mala vybudovať cyklochodník pozdĺž ulice Petőfi od stanice po vodárenskú vežu, a to po oboch stranách cesty, v súlade s miestnymi podmienkami. Plány boli navrhnuté aj s ohľadom na vodičov, takže by sa nestratili parkovacie miesta, ale cyklisti a chodci by mali k dispozícii nový povrch.

Mestský úrad už pracuje na projektovej dokumentácii pre ďalšiu etapu, na ktorú musí byť do konca júna predložená žiadosť o dotáciu. Súčasťou tohto balíka by mali byť časti Ulice Záhradnícka, Ulica Eötvösa na oboch stranách a predĺženie ulice Petőfiho (nemocnica) po čerpaciu stanicu. Inžinieri pracujú aj na prepojení mestskej časti Hadovce cyklistickou trasou, na ktorú by mesto v budúcnosti tiež chcelo získať finančné prostriedky z grantov. V prípade Hadoviec však mesto potrebuje vyriešiť aj majetkovoprávne pomery pozemkov, keďže viaceré časti pozemkov pod plánovaným úsekom cesty nie sú vo vlastníctve mesta, čo výstavbu sťažuje. Samospráva sa snaží pomôcť aj s parkovaním a uložením bicyklov. V rámci posledného projektu boli vo všetkých mestských základných školách nainštalované úschovne bicyklov a existujúce boli rozšírené, aj to vďaka finančným prostriedkov z úspešných projektov.

Autor: (Zdroj mesto Komárno)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2021
Nová cyklotrasa spojí priemyselný park so sídliskom Rybníky a centrom
Mesto Levice vybuduje novú mestskú cyklotrasu spájajúcu priemyselný park Géňa so sídliskom Rybníky, centrom mesta a obchodným centrom na severe mesta.
viac
25.05.2021
Projekt vybudovania Vážskej cyklodopravnej trasy má v župe stále zelenú
Na popredných priečkach priorít Žilinského samosprávneho kraja dlhodobo figuruje rozvoj cyklodopravy v kraji. Jej potenciál pritom župa nevidí iba v rozšírení ponuky cestovného ruchu, ale čoraz viac si uvedomuje aj význam bezpečnej prepravy na bicykloch pri dochádzaní do práce či školy.
viac
30.03.2022
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec sa začne v období okolo Veľkej noci
V Nitre vzniká nová cyklotrasa, ktorá prepojí krajské mesto s mestskou časťou Dražovce. Zmluvu so zhotoviteľom cyklotrasy podpísali zástupcovia samosprávy koncom marca.
viac
14.04.2023
Šimonovany s Malými Bielicami spojí cyklotrasa
Partizánsku časť Šimonovany spojí s Malými Bielicami cyklotrasa. Prvý úsek hornonitrianskej cyklomagistrály povedie po korune hrádze rieky Nitra, s jeho výstavbou začal investor - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vo štvrtok poklepaním základného kameňa stavby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %