Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.03.2020 11:00

Výstava To vajíčko maľované predstavuje množstvo umelcov z regiónu


Plagát podujatia.


Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo tradičnú výstavu s veľkonočnou tematikou. Tento rok svoje výrobky prezentuje viac ako 40 autorov.


Výstava kraslíc a dekoratívnych predmetov pod názvom To vajíčko maľované v Kysuckom múzeu v Čadci predstavuje viac ako 40 rôznych autorov z regiónu Kysúc a Žiliny. „Prichádza jar a s ňou i obdobie veľkonočných sviatkov, ku ktorým neodmysliteľne patria veľkonočné vajíčka. Aj preto sme sa už tradične rozhodli prezentovať v našich priestoroch diela autorov z celého regiónu,” priblížila kultúrna manažérka Kysuckého múzea v Čadci Darina Hnidková.

Výstava vznikla, tak ako aj po minulé roky, za účelom zachovávania ľudových tradícií a zvykov zdobenia vajíčok. Návštevníci môžu na výstave vidieť kraslice vyrábané rôznymi technikami, ale aj množstvo dekoratívnych predmetov s motívom Veľkej noci. Výstava je predajná a okrem kraslíc a predmetov na dekoráciu tu nájdete aj perníky od rôznych autoriek. Prezentácia potrvá od 8. 3. do 15. 4. 2020. V múzeu pripravili na oživenie aj tvorivé dielne, na ktorých si deti môžu ozdobiť perník, maľovať na sklenené kraslice, ale aj vymaľovať papierové vajíčko. Tešíme sa na vašu návštevu.

Autor: (Alexandra JANIGOVÁ, Kysucké múzeum v Čadci)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.12.2018
Návštevníci Kysuckého múzea môžu obdivovať stovky miniatúrnych betlehemov
Betlehemy ako ich nepoznáme je názov výstavy v Kysuckom múzeu v Čadci, na ktorej prezentuje Žilinčan Jozef Práznovský takmer 420 miniatúrnych betlehemov, 21 veľkých betlehemov a 15 obrazov z jeho autorskej tvorby.
viac
25.02.2020
Hradné múzeum vo Fiľakove otvorí výstavu „Čarovné kraslice“
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na prehliadku výstavy ľudovej remeselníčky Tünde Horkay Benko s názvom „Čarovné kraslice“. Vernisáž sa uskutoční 28. februára 2020 v Mestskom vlastivednom múzeu.
viac
26.05.2020
Výstava hlinených plastík a reliéfov z tvorby Lindy Orieščikovej
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo v priestoroch renesančného kaštieľa v Radoli výstavu pod názvom Exodus. Výstava potrvá do 27. 9. 2020.
viac
22.04.2021
V Kaštieli Radoľa môžete obdivovať krásu výšiviek
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo v priestoroch renesančného kaštieľa v Radoli výstavu pod názvom Ihlou maľované. Výstava potrvá od 27. 4. do 5. 9. 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %