Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.08.2021 04:00

Vranov nad Topľou odkúpi pozemok od štátu, chce stavať križovatku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Vranov nad Topľou odkúpi od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pozemok pri centre voľného času (CVČ). Rozhodli o tom v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Jedným zo zámerov samosprávy je postaviť na mieste okružnú križovatku.


„Už niekoľko rokov rokujeme s MPSVR o odkúpení pozemku pri centre voľného času, teraz nám predložili ponuku, zaslali nám zmluvu, máme ju pripravenú na podpis,” uviedol v súvislosti s jedným z dvoch rokovacích bodov primátor mesta Ján Ragan s tým, že odkúpením predmetného pozemku bude mať mesto vo svojom vlastníctve celú plochu pred CVČ. Ako priblížil, v území by samospráva následne vybudovala okružnú križovatku, nástupištia pre autobusy, presunula tam workoutové ihrisko, prípadne doplnila parkovacie miesta. O konečnom využití priestoru však budú na základe štúdie, ktorú Ragan avizoval vypracovať, rozhodovať mestskí poslanci.

Cenu za pozemok s rozlohou 600 štvorcových metrov stanovil znalecký posudok na 31 500 eur. Sumu bude potrebné uhradiť do 60 dní po podpise zmluvy, Ragan preto tiež avizoval následnú úpravu rozpočtu mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
14.05.2021
Projekt výstavby mestských bytových domov je v ďalšej etape
Projekt výstavby troch mestských bytových domov na Kalinčiakovej ulici v meste Vranov nad Topľou je v novej etape.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
16.11.2021
Mesto chce znížiť energetickú náročnosť MsÚ i ZUŠ
Samospráva mesta Vranov nad Topľou by chcela znížiť energetickú náročnosť budov mestského úradu (MsÚ) a základnej umeleckej školy (ZUŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %