Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
16.02.2024 11:00

Vráble zvažujú vstup do projektu Budovanie Európy s miestnymi zástupcami


Snímka zdroj: mesto Vráble


Mesto Vráble zvažuje vstup do medzinárodného projektu s názvom Budovanie Európy s miestnymi zástupcami. Ako uviedla radnica, jeho náplňou je vytváranie európskej siete miestnych volených politikov.


Tá má byť zameraná na komunikáciu s Európskou úniou (EÚ) prostredníctvom spojenia medzi európskou a miestnou úrovňou riadenia.         

Ako doplnil mestský úrad, projekt umožní miestnym politikom spolupracovať a šíriť informácie o témach, ktoré súvisia s EÚ a zároveň sa týkajú voličov na miestnej úrovni. "Pomôže tiež zvýšiť angažovanosť a podporiť diskusie o týchto otázkach a budúcnosti Európy. Celkovou ambíciou je podporiť vytvorenie skutočne európskej verejnej sféry," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
16.10.2019
Mesto chce vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky
Mesto Vráble plánuje vybudovať nový úsek cyklotrasy na sídlisku Lúky. Financie na výstavbu cyklochodníka chce získať z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.
viac
29.06.2021
V Banskej Bystrici prebudujú päť svetelných križovatiek
V Banskej Bystrici prebudujú päť svetelných križovatiek, ktoré umožnia aj preferenciu vozidiel mestskej hromadnej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %