Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.11.2020 07:45

Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji


Snímka zdroj: (bratislavskenoviny.sk).


V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.


Po dokončení sa napojí na cyklotrasu Jurava. Na svojom webe o tom informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK).     

„Súčasťou cyklotrasy je aj osadenie verejného osvetlenia, ktoré nám na Ráztočnej chýbalo. Predbežný termín ukončenia prvej etapy je v polovici decembra,” spresnil starosta Vrakune Martin Kuruc.      

V prvej etape, ktorej výstavba sa práve začala, bude sprejazdnený úsek od kruhového objazdu po ulicu Amarelková. V druhej etape budúci rok bude cyklotrasa pokračovať prepojením na existujúcu cyklotrasou na Ihličnatej ulici. Úsek od Ihličnatej ulice po letisko bol dokončený v minulom roku. Časť od kruhového objazdu po Ihličnatú ulicu realizuje podľa BSK hlavné mesto cez svoju organizáciu Generálny investor Bratislavy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
V mestskej časti Vrakuňa pribudnú nové cyklotrasy
V bratislavskej Vrakuni vzniknú nové cyklotrasy. Mestské zastupiteľstvo schválilo 38 750 eur z rozpočtu hlavného mesta na realizáciu cyklistických projektov v tejto mestskej časti.
viac
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
21.02.2022
Výstavbu prvej etapy projektu Vydrica majú spustiť začiatkom marca
Výstavbu prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý vyrastie pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, majú spustiť začiatkom marca. Práce skončia v roku 2024. Informovali o tom zo spoločnosti Vydrica Development.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %