Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.11.2019 10:05

Vo Veľkom Krtíši už otvorili nocľaháreň pre bezdomovcov


Ilustračná snímka, zdroj: thinkstockphotos.com


Vo Veľkom Krtíši môžu ľudia bez domova aj nasledujúcu zimu prenocovať v mestskej nocľahárni. Otvorená je od 14. októbra, denne v čase od 20.00 h do 8.00 h. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Veľkom Krtíši Erika Grega, nocľah tam nájdu muži aj ženy od 18 rokov.


Poplatok za prenocovanie je už niekoľko rokov nezmenený. "Za nocľah sa zaplatí jedno euro. Ak ale nocľažníci prinesú potvrdenie o hmotnej núdzi, poplatok je 50 centov," dodala.

Záujemcovia o prenocovanie musia dodržiavať prevádzkový poriadok, ktorý vylučuje alkohol a iné omamné látky. V priestoroch nocľahárne je tiež prísny zákaz fajčenia.       

"Mesto ako prevádzkovateľ umožňuje klientom tohto zariadenia zohriať si aj prinesené jedlo. Oprať si tam môžu aj svoje oblečenie. Okrem samotného nocľahu sú v zariadení vytvorené podmienky aj pre osobnú hygienu," pripomenula hovorkyňa.       

Počas minuloročnej sezóny zaznamenalo toto zariadenie 1632 prenocovaní.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
V Lučenci otvorili ôsme centrum včasnej intervencie
V okresoch Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš sa za posledné 4 roky narodilo predčasne vyše 150 detí (celkový počet pôrodov za toto obdobie bol 3 496).
viac
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
11.01.2021
Trenčín zrekonštruuje nocľaháreň pre bezdomovcov a nízkoprahové centrum
Mesto Trenčín chce zrekonštruovať a zmodernizovať objekt nocľahárne a nízkoprahového denného centra. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila trenčianska radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %