Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.09.2019 11:25

Vlakové výlety vás zavedú do kúpeľov i na miesto prvého maratónskeho štartu


Ilustračná snímka


Nostalgické vlaky detskej železnice vás pozývajú prežiť babie leto v čarovných poľských kúpeľoch, na Tokaji pri dobrom vínku, obdivovať krásy jesene z Turnianskeho hradu a zaspomínať si pri tom na prvý štart Medzinárodného maratónu mieru.


Už túto sobotu 21. septembra navštívime dve poľské kúpeľné mestá Muszyna a Krynica. O týždeň neskôr, v sobotu 28. septembra sa zabavíme na Tokajskom vinobraní v Čerhove a v nedeľu 29. septembra si zaspomíname na 95 rokov od prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru v Turni nad Bodvou.  Lístky sú dostupné v predpredaji.  

Objavme krásu poľských kúpeľov            

Dve neďaleké kúpeľné mestá, Muszyna a Krynica, ponúkajú okrem starobylých pamiatok, kultúry a množstva atrakcií aj pestrú škálu liečivých prameňov. V Muszyne sa v sobotu 21. septembra uskutoční jarmok s bohatým sprievodným programom, množstvom stánkov a atrakcií. Cestou zo stanice odporúčame zastávku v miestnej cukrárni s vychýrenou zmrzlinou s netradičnými príchuťami, návštevu hradu, biblickej záhrady či záhrady zmyslov. Atrakciou bude poľský parný vlak na trase Muszyna - Zegiestow a späť a Muszyna – Krynica a späť, ktorým sa môžu previezť aj naši cestujúci, ktorí sa rozhodnú stráviť sobotu práve v tomto meste. Ostatní sa v Muszyne zdržia do 12:00 a pokračujú vlakom detskej železnice do Krynice.            

V neďalekej Krynici sa môžu návštevníci individuálne rozhodnúť pre prechádzku po kúpeľnej promenáde spojenú s ochutnávkou liečivých prameňov, návštevu múzea hračiek, povoziť sa na historickej pozemnej lanovke z roku 1938 alebo spoznať tvorbu známeho poľského výtvarníka Nikifora Krynického v jeho múzeu.            

Odchod z hlavnej železničnej stanice Košice ja naplánovaný už túto sobotu 21. septembra o 7:25,  z Prešova odchádzame o 8:03,  predpokladaný návrat do Prešova je o 19:21 a do Košíc o 19:50.

Vlakom na tokajské vinobranie            

Originálna nostalgická jazda vlakom z Košíc do Čerhova na tokajské vinobranie bude spojená so vstupom do pivníc a ochutnávkou vín. Príďte sa zabaviť a pochutnať si na tokajských špecialitách. Odchod z hlavnej železničnej stanice Košice je v sobotu 28. septembra o 9:30 s návratom o 20:32. „Obec Čerhov už tradične pripravila bohatý program. Návštevníci sa môžu tešiť na tradičné zemplínske špeciality a vína z tokajskej oblasti, návštevu obecnej pivnice a gazdovských pivníc, kyvadlovú autobusovú dopravu a bohatý hudobný program,“ pozýva Ľubomír Lehotský z detskej železnice. V cene cestovného lístka  je spiatočná jazda historickým vlakom, 13 žetónov na ochutnávku vín, degustačný pohár, propagačný materiál a kyvadlová autobusová doprava.

Maratónskym vlakom na miesto prvého štartu

V tomto roku uplynie už 95 rokov od prvého štartu Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa uskutočnil práve z Turne nad Bodvou. Významný míľnik si pripomenieme vypravením mimoriadneho Maratónskeho vlaku z Košíc do Turne nad Bodvou a späť v nedeľu 29. septembra o 10.00 z hlavnej železničnej stanice v Košiciach. Cestujúcich pozývame na symbolickú spomienku pri pamätníku prvého štartu a na príjemnú prechádzku na Turniansky hrad. Podujatie sme zorganizovali v spolupráci s košickým Maratónskym klubom.

Autor: (Detská železnica Košice)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2018
Vláčikom detskej železnice na Bardejovský jarmok
Malých aj veľkých cestovateľov z Košíc a Prešova pozýva detská historická železnica na ďalší tradičný výlet, tentoraz na populárny jarmok do Bardejova.
viac
30.07.2019
Okradli detskú železnicu v Košiciach
Riaditeľ detskej železnice v Košiciach podal oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý odcudzil viac ako 30 železničných podvalov a približne 500 kg štrku, ktoré boli určené na renováciu trate historickej úzkorozchodnej železnice.
viac
24.08.2019
Deň železničky
Košická detská historická železnica si 29. augusta pripomenie 64 rokov od slávnostného otvorenia prvého úseku Čermeľ - Vpred. Návštevníci Dňa železničky sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program, bezplatné atrakcie pre deti a častejšie odchody vlakov spojené s križovaním.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %