Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.12.2020 11:10

Vláda schválila výdavky za záchranné práce pre prírodnú rezerváciu Tiesňavy


Ilustračná snímka, zdroj: YouTube


Vláda SR na svojom rokovaní schválila úhradu výdavkov za vykonané záchranné práce počas 27 vyhlásených mimoriadnych situácií v celkovej hodnote viac ako 600 tisíc eur. Z tohto balíku vyčlenila viac ako 56 tisíc na pád skaly nad cestou v prírodnej rezervácii Tiesňavy v obci Terchová.


„Som nesmierne rád, že okrem neustáleho boja s pandémiou koronavírusu, môžeme riešiť aj iné dlhodobo potláčané problémy. Medzi ne patrí aj mimoriadna situácia z pred viac ako roka v obci Terchová. Táto obec musela zo svojho rozpočtu zaplatiť nemalé prostriedky na záchranné práce, ktoré jej chýbali na iné účely. Nehovoriac o tom, že ide o mimoriadne obľúbenú turistickú destináciu,“ povedal v tejto súvislosti minister vnútra Roman Mikulec.

Finančné prostriedky sa uvoľnia zo Všeobecnej pokladničnej správy do rozpočtu ministerstva vnútra. Rezort vnútra zabezpečí ich presun dotknutým subjektom do 23. decembra 2020.

Autor: Zdroj: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2020
Slovenská národná galéria bude mať financie na dokončenie
Ministerka kultúry Ľubica Laššáková sa usiluje o to, aby sa rekonštrukčné práce objektov vysokej kultúrnej a spoločenskej hodnoty dokončili čo najskôr.
viac
22.10.2020
Schválená novela zákona „zachraňuje“ OOCR
V súvislosti s ochorením COVID-19 vláda SR včera schválila novelu zákona o cestovnom ruchu v skrátenom legislatívnom konaní.
viac
21.07.2021
V SR vzniknú 3 chránené areály, 2 prírodné rezervácie a jedna národná
Na Slovensku vzniknú ďalšie tri chránené areály – Horný tok Chotčianky, Horný tok Výravy, Laborec, dve prírodné rezervácie – Brezové a Pokoradzské jazierka a národná prírodná rezervácia Plavno. Vyplýva to z materiálov, ktoré v stredu schválila vláda. Status chránených území nadobudnú 1. augusta.
viac
13.09.2023
Bratislavská Devínska Kobyla bude od januára prírodnou rezerváciou
Bratislavská Devínska Kobyla bude od januára prírodnou rezerváciou. Bude mať 651 hektárov. Stupeň ochrany sa tam zvýši na najvyšší, piaty. Vyplýva to z návrhu, ktorý v stredu schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %