Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.05.2019 07:38

Vláda: Na okres Trebišov vyčlenila 1,25 milióna eur


Na snímke členovia vlády SR počas výjazdového rokovania vlády SR v Trebišove. FOTO TASR - Roman Hanc


Vláda počas svojho stredajšieho výjazdového rokovania v Trebišove 1,25 milióna eur. Ide o prostriedky z rozpočtovej rezervy, respektíve zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa, a to pre okres Trebišov, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté.


Regionálny príspevok má byť uvoľnený do 30. júna.       

Pôvodne plánovaná suma jeden milión eur bola na základe požiadaviek na rokovaní zvýšená o 250.000 eur. Ako spresnil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD), z toho 130.000 eur pôjde mestu Trebišov na dokončenie infraštruktúry futbalového štadióna, aby na ňom mohli hrať svoje súťaže mládežnícke kluby a aby spĺňali kritériá Slovenského futbalového zväzu. „Na základe požiadavky primátora mesta Kráľovský Chlmec bolo schválených dodatočných 100.000 eur na rekonštrukciu miestnych komunikácií, ktoré sú v nevyhovujúcom stave pre rekonštrukciu infraštruktúry, akou je vodovod v meste. Navyše bolo schválených ešte 20.000 eur pre obec Veľaty, ktorá vytvorila úspešný sociálny podnik,“ povedal.       

Kabinet podľa pôvodného návrhu vyčlenil napríklad mestu Trebišov 200.000 eur na zateplenie a revitalizáciu kultúrneho a spoločenského strediska a úpravu okolia, Čiernej nad Tisou 90.000 eur na rekonštrukciu a modernizáciu domu smútku. Sečovce dostanú 34.000 eur na rekonštrukciu strechy, zateplenie budovy, interiérové úpravy a rekonštrukciu toaliet klubu dôchodcov. Suma 30 000 eur pôjde Cirkevnej základnej škole s materskou školou sv. Juraja v Trebišove na vybudovanie futbalového ihriska pre deti a mládež. Peniaze dostala napríklad aj obec Sirník, 15 000 eur je určených na vybudovanie mládežníckeho fitnes parku. Okrem iných získala financie aj Pravoslávna cirkevná obec, farnosť Brezina, na rekonštrukciu strechy a dlažby pravoslávneho chrámu pôjde 13 000 eur.       

Vláda vyčlenila peniaze aj pre ďalšie obce na výstavbu chodníkov a miestnych komunikácií či na rekonštrukciu kultúrnych domov. Finančnú pomoc dostali tiež viaceré cirkvi a zväzy.       

Vláda svoj ďalší z dvojdňových výjazdov v najmenej rozvinutých regiónoch Slovenska začala v utorok (14. 5.) v Hanušovciach nad Topľou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2016
Po prázdninovej prestávke vláda navštívila dalšie najmenej rozvinuté regióny
Postupne zasadla v Sabinove (22. augusta) Sobranciach (23. augusta) Trebišove (24. augusta) a v ďalšom týždni vo Vranove nad Topľou (30. augusta) a vo Svidníku (31. augusta). Začiatkom septembra (7. septembra) stihla hneď dve výjazdové rokovania. Najprv zasadala v Poltári a potom vo Veľkom Krtíší.
viac
01.06.2018
Okresom Lučenec a Poltár poskytne po milióne eur nad rámec akčného plánu
Po milióne eur na rekonštrukcie a projekty malého charakteru v mestách a obciach poskytne v nasledujúcom období vláda SR okresom Lučenec a Poltár. Na tlačovej konferencii po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády vo Fiľakove v Lučeneckom okrese to uviedol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).
viac
23.10.2019
Pre okres Sobrance vláda rozdelila viac ako 1,42 milióna eur
Vláda SR počas utorkového výjazdového rokovania v Sobranciach rozdelila pre tento okres viac ako 1,42 milióna eur. Pôvodne plánovanú sumu jeden milión eur počas rokovania kabinet zvýšil.
viac
13.12.2019
Vláda vyčlenila pre Trebišov 1,5 milióna eur na obnovu mestskej športovej haly
Mestská športová hala v Trebišove prejde obnovou. Vláda v stredu na jej rekonštrukciu vyčlenila 1,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %