Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.11.2019 12:02

Vianoce v Budatíne


Nalaďte sa s nami na prichádzajúce sviatky - hraný príbeh narodenie Ježiša Krista.


V areáli Budatínskeho hradu zažijeme Vianoce už v nedeľu 15. decembra. Pred kaplnkou to bude od 13.00 rozvoniavať punčom, medovníkmi, pečenými oblátkami a inými chutnými dobrotami.


Návštevníci si môžu kúpiť či dokonca vlastnoručne vyrobiť originálne darčeky pre svojich najbližších a spríjemniť si tak nedeľné popoludnie. V stánkoch nájdu mydlá, košíky, koberce či výrobky zo šúpolia. „Tešiť sa môžu aj na živý Betlehem a hraný príbeh Ježiša Krista, v ktorom sa predstavia pracovníci Považského múzea v Žiline. Scénky, ktoré budú prebiehať v polhodinových intervaloch od 13.00 do 14.30, doplnia typické vianočné piesne. O 15.00 sa priamo v kaplnke predstaví Musica Temporis a svojím vystúpením zvýrazní jedinečnú atmosféru adventného času. V jej podaní zaznejú duchovné skladby s vianočnou tematikou z obdobia baroka až po súčasnosť.“ pozýva kultúrna manažérka Mgr. Petra Labantová.

Vianoce v Budatíne sú posledným podujatím v areáli Budatínskeho hradu v tomto roku a vstup je voľný.

Viac informácií nájdete na: www.pmza.sk

Autor: (ts-Považské múzeum v Žiline, Magdaléna Lacková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine
Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.
viac
10.10.2019
Budatínsky rínok láka rozmanitosťou
Otváranie novej expozície, krst knihy, drotárska rozprávka, hudobný program, remeselný jarmok. V nedeľu 20. októbra to bude v areáli Budatínskeho hradu naozaj pestré. So sezónou sa rozlúčime na tradičnom Budatínskom rínku.
viac
21.12.2021
Návštevníci Oravského hradu stretnú počas Vianoc rozprávkové bytosti
Rodiny s deťmi, ktoré sa od utorka 28. decembra do štvrtka 30. decembra vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program.
viac
06.12.2022
V Múzeu slovenskej dediny predstavia predvianočné a vianočné zvyky
Tradičné zvyky predvianočného a vianočného obdobia spoznajú v nedeľu (11. 12.) návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Vianoce na dedine. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %