Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.12.2019 08:00

Verejná zbierka obcí


Ilustračná snímka (zdroj: zmos)


Streda 13. november 2019 sa navždy zapísala do novodobých dejín Slovenska ako čierny a tragický deň. Nehoda nákladného auta a autobusu pravidelnej linky Nitra — Kolíňany — Jelenec zasiahla do života 32 rodín.


Zahynulo 12 osôb v rozmedzí od 15 do 70 rokov života, medzi nimi 6 maloletých detí ako aj jeden manželský pár. Táto udalosť sa dotkla bezprostredne každého z nás. Boli tam naši priatelia, deti našich kolegov, ako aj susedia či známy.

Samosprávy obce Kolíňany a Jelenec sa preto rozhodli zrealizovať spoločnú verejnú zbierku, kde na základe dobrovoľnosti môžu prispieť spoločnosti, združenia, mestá, obce, spolky, nadácie, rôzne organizácie ako aj súkromné osoby. Získané finančné príspevky sa použijú na odškodnenie obetí tragickej dopravnej nehody. Vieme, že nič nedokáže zmierniť ich žiaľ' a nevráti im domov ich milované deti, rodičov, starých rodičov, priateľov. Ich návrat do normálneho života po tak tragickej udalosti je však veľmi ťažký a finančne náročný. Napr. manželský pár, ktorý zahynul v autobuse po sebe zanechal dve maloleté deti. Preto Vás, aj v ich mene, prosíme o pomoc pre uľahčenie tohto procesu.

Transparentný — samostatný účet vedený v Prima banka Slovensko,  a. s., v tvare IBAN: SK62 5600 0000 0008 0192 9012

V prípade, že k prevodu finančného prostriedku potrebujete darovaciu zmluvu, prosíme Vás o spätné avízo na adresu Obecného úradu v Kolíňanoch, resp.na email: info@kolinany.eu.

Okrem financií môžete pomôcť aj vecným darom, ktorý navrhujeme odkonzultovať s koordinátormi tejto dobrovoľnej zbierky.

Za Váš prejav spolupatričnosti, za Vašu podporu a nezištnosť Vám vopred ďakujeme!

V mene koordinačného výboru: Ivan Varga Starosta obce Jelenec, 

Ing. Róbert Balkó Starosta obce Kolíňany

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2019
Ľudia vyzbierali pozostalým obetí tragických udalostí z 13. novembra 75 500 eur
Na pomoc pozostalým obetí nehody autobusu pri Nitre a rozvodnenej rieky v Revúcej sa verejnosť vyzbierala prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk sumou 75 500 eur.
viac
09.07.2020
Usmernenie k výzve na Moderné technológie v súvislosti s mimoriadnou situáciou
Pre potenciálnych žiadateľov z radov miest a obcí dávame do pozornosti usmernenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky k výzve a v súvislosti vyhlásením mimoriadnej situácie v SR.
viac
26.02.2022
ZMOS mobilizuje pomoc pre ukrajinských partnerov a ich občanov
Predsedníctvo Združenia miest a obcí Slovenska dnes schválilo rámec aktivít pre adresnú pomoc samosprávam a obyvateľom v dôsledku konfliktu na Ukrajine. ZMOS zriadi transparentný účet a tiež bude koordinovať materiálnu zbierku na pomoc prihraničiu.
viac
04.08.2023
ZMOS: Požadujeme koordinovanú a systémovú podporu verejnej infraštruktúry
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) poukázalo na potrebu koordinovanej a systémovej podpory verejnej infraštruktúry miest a obcí z európskych a národných dotačných mechanizmov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %