Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.07.2022 03:20

Večery na Bojnickom zámku ponúknu výlet do histórie či príbeh o krádeži oltára


Snímka zdroj: (tasr).


Letné večery na Bojnickom zámku budú patriť mušketierom, krádeži Bojnického oltára či príbehu o nenaplnenej láske. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice opäť do ponuky zaradilo i večerné prehliadky expozície, počas ktorých sa objavia i bývalí majitelia zámku.


"Ponuka Bojnického zámku na letné večery bude pomerne bohatá. Návštevníci si budú môcť vybrať z programu vždy od utorka do soboty," uviedla PR manažérka múzea Petra Gordíková.

Utorky budú podľa nej zamerané na cestu slovenskou históriou v podaní šermiarsko-divadelnej skupiny Via Historica, stredy a štvrtky budú určené hlavne na večerné prehliadky nádvorí. "Návštevníci si tak budú môcť vychutnať zámok po zotmení, pozrieť si nádvoria a prejsť sa priľahlými priestormi, ako je vstup do hrobky Pálffyovcov, kaplnka či jaskyňa. Prehliadky budú obohatené aj o multimediálnu prezentáciu Zámok včera a dnes, postupne pribudne aj zaujímavá zvukovo-obrazová produkcia," konkretizovala.

Najzaujímavejšie veľké podujatia sústredilo múzeum na piatky a soboty. "Návštevníkov určite pobaví predstavenie Mušketieri, ktoré sa odohrá na druhom nádvorí 8., 9. a 16. júla a 13. augusta. Veľmi zaujímavá bude aj inscenácia Láska sa kúpiť nedá, viaže sa k romantickej legende o prestavbe Bojnického zámku. Predstavenie nám príde zahrať skupina Natalis, a to 15., 22. a 23. júla a 12. augusta," priblížila Gordíková.

Zaujímavou bude podľa nej i inscenovaná divadelná prehliadka V spleti dávnych ciest, pri ktorej sa návštevníci budú môcť zapájať do deja, budú si môcť vybrať z dvoch ciest a ako to už v živote býva, tieto cesty sú navzájom poprepletané. Podujatie bude 29. a 30. júla a 26. a 27. augusta.

Tento rok sa na zámok vrátia i tradičné nočné prehliadky so strašidlami, a to 5. a 6. augusta i s bývalými majiteľmi zámku. "Minulý rok sme už robili aj inscenované podujatie Nočná krádež bojnického oltára. Táto akcia sa bude robiť aj tento rok, bude trochu vynovená a pod novou režisérskou taktovkou. Návštevníci si tak síce starý príbeh, ale v novom šate budú môcť pozrieť 19. a 20. augusta," dodala PR manažérka múzea.

Predstavenia budú vždy spojené s prehliadkou vybraných priestorov zámku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2021
SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov večerné prehliadky nádvorí zámku
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice rozšírilo ponuku služieb návštevníkom o večerné prehliadky nádvorí Bojnického zámku. Od utorka 27. júla sa tak budú môcť prejsť po areáli aj po ukončení dennej prevádzky múzea. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
17.05.2022
SNM - Múzeum Bojnice ponúkne počas leta nové prehliadkové trasy
Nové prehliadkové trasy i tematické podujatia čakajú počas letnej sezóny na návštevníkov Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice. Na Bojnický zámok sa tiež po prestávke, ktorú spôsobila pandémia, vráti v júni Rozprávkový zámok.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
03.07.2023
Leto na Bojnickom zámku bude patriť inscenovaným predstaveniam i výstavám
Denný i večerný program pripravilo pre svojich návštevníkov počas leta Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice. Jeho súčasťou budú prehliadky, inscenované predstavenia, zábavné vzdelávanie, výstavy, prednášky aj koncerty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %