Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
16.08.2024 12:10

V zariadeniach sociálnych služieb chladia priestory a monitorujú klientov


Ilustračná snímka, zdroj: Žilina SP21


Zariadenia sociálnych služieb v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) prijali opatrenia na zmiernenie horúčav. Chladia priestory, monitorujú zdravotný stav klientov a zakúpili aj rehydratačné roztoky. Pre TASR to vo štvrtok potvrdila hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


Medzi ďalšie opatrenia patrí zvýšený prísun tekutín, prispôsobenie stravy či zníženie fyzickej aktivity. "V horúcich dňoch sa odporúča obmedziť fyzickú aktivitu na minimum, aby sa predišlo prehriatiu," vysvetlila Lacová.         

Podotkla, že v zariadeniach sa snažia udržiavať prijateľnú teplotu v interiéroch. Robia to prostredníctvom ventilátorov, klimatizácie alebo zatvorením okien, tienením v najteplejších hodinách aj vetraním priestorov ráno a večer. Myslia tiež na vzdušné a ľahké oblečenie.         

K 15. augustu zatiaľ neevidujú kolapsy z tepla v zariadeniach sociálnych služieb v pôsobnosti ŽSK.         Pitný režim podľa Lacovej zabezpečujú aj v zdravotníckych zariadeniach ŽSK. "Niektoré pracoviská boli dovybavené klimatizačnými jednotkami. Doteraz neboli zaznamenané žiadne kolapsy z horúčav," dodala hovorkyňa.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Bratislava spúšťa testy seniorov i personálu v zariadeniach
Mesto Bratislava prijalo sériu opatrení v siedmich zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených vyše 1150 klientov. Má vypracované krízové plány, vytvorené karanténne i infekčné priestory.
viac
30.06.2020
Mimoriadna situácia na Kysuciach
U jednej z pracovníčok Centra sociálnych služieb Horelica v Čadci sa potvrdila nákaza novým koronavírusom. Vzhľadom na rastúci počet ochorení COVID-19 v kysuckom regióne preto župa obnovila prísne bezpečnostné opatrenia.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
11.09.2021
BSK pripravil Charitatívny bazár, pomôže sa zariadeniam sociálnych služieb
Bratislavský samosprávny kraj zorganizoval na sobotu (11. 9.) Charitatívny bazár. Predáva sa dámske, pánske i detské oblečenie či doplnky, polovica z výťažku poputuje krajským zariadeniam sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %