Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.12.2019 04:25

V uliciach Bratislavy už pracujú prví zamestnanci nového komunálneho podniku


Snímka zdroj: Bratislavské noviny


V uliciach Bratislavy už pracuje prvých 12 pracovníkov nového komunálneho podniku hlavného mesta. Pomáhajú s údržbou komunikácií v správe magistrátu, a to vrátane údržby zelene. Informuje o tom bratislavská samospráva na sociálnej sieti.


Pracovníci bratislavského komunálneho podniku majú na sebe oblečené červené odevy s nápisom "staráme sa o naše mesto". "Dve trojčlenné rýchle roty pružne reagujú na kritické situácie, ako napríklad dopravné nehody, poškodené dopravné značky, poškodené alebo chýbajúce kanalizačné vpusty a iné potreby verejného priestoru, ktoré jednoducho nepočkajú," spresnilo mesto činnosť zamestnancov podniku.       

Akútne rýchle opravy v minulosti podľa magistrátu trvali aj niekoľko týždňov. Mestský komunálny podnik ich v súčasnosti v rámci svojich prvotných kapacít zabezpečuje spravidla do 24 hodín. Ďalší pracovníci sa venujú strojnému a ručnému čisteniu najmä chodníkov. "Pri snežení nasadzuje komunálny podnik rýchle roty, ktoré ako prvé zlepšujú schodnosť peších komunikácií v okolí nemocníc, hlavnej stanice a ďalších vysokofrekventovaných úsekoch," podotklo mesto.      

V budúcom roku by mal počet pracovníkov mestského komunálneho podniku narásť na číslo 70 a cieľom samosprávy je, aby postupne komunálny podnik zabezpečil až do 80 percent údržby a čistenia Bratislavy.       

Súčasné i bývalé vedenie hlavného mesta tvrdilo, že v budúcnosti letnú a zimnú údržbu mestských komunikácií i cestnej zelene v Bratislave má mať na starosti mestský komunálny podnik. Vďaka podniku má mať mesto priamy dosah na okamžitý výkon údržby a dokáže lepšie reagovať na havarijné situácie. Magistrát v decembri ohlásil spolu s mestskou firmou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) obnovu vozidlového parku. Spoločne vyhlásili súťaž na uzatvorenie rámcovej zmluvy na dodanie 38 osobných automobilov za celkovo predpokladaných 700.882 eur bez DPH. Jedným z dôvodov je aj zabezpečenie áut potrebných na činnosť novovybudovaného mestského komunálneho podniku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Nové Mesto používa proti snehu a ľadu ekologický zeolit s ekosoľou
Bratislavské Nové Mesto bojuje proti tohtoročnému snehu a ľadu na komunikáciách a chodníkoch vo svojej správe špeciálnou horninou zeolit. Tú zmiešava s ekologickou soľou, aby bola zmes šetrná k životnému prostrediu, faune i flóre.
viac
06.02.2017
Keď aj zima zahreje
Petržalský starosta Vladimír Bajan prekvapil v piatok (3. 2.) „vépeeskárov“, keď sa bol na vlastné oči presvedčiť, ako sa im darí pri zimnej údržbe.
viac
30.11.2017
Všetky cesty v Bratislave sú prejazdné
Do Bratislavy zavítala pravá zima a cestári sú neustále v teréne. V nočných hodinách bol vykonaný preventívny posyp v lokalitách Koliba, Kramáre a na mostoch, na ktorých sa tvorí námraza.
viac
10.06.2020
Ružinov pracuje na záchrannom pláne miestneho podniku VPS
Bratislavský Ružinov pracuje na záchrane miestneho podniku verejno-prospešných služieb, ktorý prechádza reštrukturalizačným procesom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %