Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.09.2018 07:30

V Turovej opäť súťažili gulášoví majstri


Víťazný tím - DETI KVETOV


Prvú septembrovú sobotu sa uskutočnil už 6. ročník zápolenia o Guláš majstra Turová.


Súťaž vo varení gulášu sa každoročne uskutočňuje na futbalovom ihrisku, kde si svoj kuchársky kumšt tentoraz zmeralo desať súťažných družstiev.

Porota zložená z troch členov hodnotila kvalitu gulášu za zatvorenými dverami. Po hodinovom koštovaní určila prvých päť miest a jedno kreatívne družstvo.

Prvé miesto si na 6. ročníku „vygulášoval“ tím Deti kvetov z Turovej, ktorý podľa verdiktu poroty navaril najchutnejší guláš. Organizátori pripravili aj obecný guláš, ktorý mal medzi hosťami veľký úspech. Ďakujeme za to hlavnému kuchárovi pánovi Zemanovi a jeho pomocníkom.   

V mene OZ Turová sa chceme poďakovať organizačnému tímu za prípravu podujatia, sponzorom akcie, ktorí materiálne prispeli k výbornému priebehu tejto akcie ako aj za ozvučenie celej akcie. Občerstvenie bolo pripravené pre tých najmladších až po najstarších účastníkov. Deti mali navyše k dispozícii aj obnovené detské ihrisko. Vďaka patrí aj všetkým aktívnym obyvateľom, ktorí prispeli k zdarnému priebehu akcie zabezpečením miest na posedenie či pomocou pri dovoze a odvoze potrebného materiálu.

Podujatie sme končilo v popoludňajších hodinách s úsmevom na tvárach a so želaním, aby sme sa takto stretli aj o rok.

Obecné noviny č. 37-38/2018

Autor: Jana JAROTOVÁ, starostka obce


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2018
Sláveniu Porciunkule bude predchádzať jarmok a súťaž vo varení guláša
Mestský jarmok spojený s bohatým kultúrnym programom a rôznymi sprievodnými podujatiami bude v Nových Zámkoch predchádzať sláveniu cirkevného sviatku Porciunkula. Koncerty a vystúpenia folklórnych súborov budú na Hlavnom námestí od 26. do 28. júla.
viac
28.08.2018
Nezmeškajte poslednú možnosť odviezť sa legendárnou električkou či cyklautobusom
Ak ste náhodou počas leta nestihli, zabudli alebo z iného dôvodu neskúsili jazdu trenčianskou električkou či modrým autobusom s cyklovozíkom máte na to čas do nedele 2. septembra 2018, kedy bude oficiálne ukončená víkendová letná jazda električky i jazdy cykloautobusov.
viac
13.04.2023
Netradičná súťaž pripomenie starobylé jedlá i historické boje
Priblížiť revolučné boje v rokoch 1848 a 1849 a prezentovať gastronómiu tohto obdobia je cieľom súťaže Komárňanské vojenské hostiny. Nezisková organizácia Pro Castello Comaromiensi ju organizuje 1. mája v Starej pevnosti v Komárne.
viac
05.10.2023
Odštartoval štvrtý ročník súťaže Zbieraj zelené kilometre
Cestovanie prímestskou autobusovou dopravou nebolo ešte nikdy atraktívnejšie. Za najviac precestovaných zelených kilometrov, chystá prešovská župa pre obyvateľov kraja hodnotné ceny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %