Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.01.2020 11:35

V Trebišove rozšírili mestský kamerový systém


Na dispečingu MKS pribudlo 5 nových monitorov.


Mesto ukončilo ďalšie dve etapy rozšírenia mestského kamerového systému v Trebišove. Na území mesta pribudlo 41 nových kamier, z toho 16 ks otočných, 19 ks statických a 6 ks kamier so softvérom na rozpoznávanie a čítanie EVČ.


 V súčasnosti sú verejné priestranstvá v meste monitorované spolu 97 kamerami. Výstupy z týchto kamier sú napojené aj na OR PZ v Trebišove, kde sa zároveň zriadilo obslužné stredisko, ktorého zamestnanci  môžu, rovnako ako príslušníci mestskej polície, sledovať všetky monitorované časti mesta.

Doplnenie týchto kamier do mestského kamerového systému i samotná úspešná  realizácia uvedeného projektu majú prispieť ku skvalitneniu komplexnej ochrany života, zdravia a majetku občanov, dislokovaných v katastrálnom území mesta. Nesporným prínosom je aj osadenie kamier na rozpoznávanie a čítanie EVČ motorových vozidiel, ktoré monitorujú vjazdy a výjazdy z Trebišova na Ul. M. R. Štefánika, Cukrovarskej ul., Ul. kpt. Nálepku a Dopravnej ul.

Svoje uplatnenie nadobudnú predovšetkým ako účinný prostriedok pri objasňovaní organizovanej trestnej činnosti a pri operatívnom vyhľadávaní páchateľa. Na dispečingu MKS mesto tiež doplnilo aj monitory v počte 5 ks, ktoré zobrazujú obrazové výstupy z kamier.

Projekt bol finančne podporený Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky sumou 98.008 EUR a tiež z vlastných zdrojov mesta vo výške 15.722 EUR.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2017
V Piešťanoch ukončili poslednú etapu rozširovania mestského kamerového systému
Mesto Piešťany postupne od roku 2002 rozširovalo kamerový systém a dňa 24. 11. 2017 sa ukončila zatiaľ posledná etapa rozširovania mestského kamerového systému, ktorý napomôže k zlepšeniu bezpečnostnej situácie v meste pre občanov a návštevníkov.
viac
05.08.2019
Na rozšírenie kamerového systému získalo mesto dotáciu takmer 25-tis. eur
Mesto Senica rozšíri kamerový systém na svojom území. Prostredníctvom kamier budú mesto monitorovať nielen mestskí policajti, ale aj príslušníci štátnej polície.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
10.08.2021
Považská Bystrica rozšíri monitorovací kamerový systém
V Považskej Bystrici rozšíria monitorovací kamerový systém. Podľa náčelníka mestskej polície (MP) Juraja Lieskovského budú po pripravovanom rozšírení disponovať viac ako 60 kamerami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %