Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.08.2021 08:25

Považská Bystrica rozšíri monitorovací kamerový systém


Ilustračná snímka: (tasr).


V Považskej Bystrici rozšíria monitorovací kamerový systém. Podľa náčelníka mestskej polície (MP) Juraja Lieskovského budú po pripravovanom rozšírení disponovať viac ako 60 kamerami.


„Reagujeme vždy na všetky výzvy a projekty, ktoré vyhlasuje Úrad vlády SR a týkajú sa prevencie kriminality. Okrem toho nemalou sumou na rozšírenie kamerového systému prispieva aj samotné mesto. Aktuálne je podpísaná zmluva s víťazom súťaže za takmer 22 000 eur. V rámci nej sa rozšíri funkčný monitorovací kamerový systém vrátane príslušného hardvérového a softvérového vybavenia a konštrukčných prvkov kamier,” informoval Lieskovský.

Podotkol, že kamerový systém musí byť vybudovaný tak, aby mohol slúžiť na exteriérové 24-hodinové monitorovanie priestorov na ochranu majetku, osôb a zároveň vyhotovoval dôkazový materiál. „Cieľom je zvyšovať bezpečnosť občanov a ich majetku aj v ďalších lokalitách. Nové kamery pribudnú v Strojárenskej štvrti na Mierovej ulici. V areáli Základnej školy Slovenských partizánov vymeníme dve staré, ktoré boli ešte v analógovom systéme. Išlo o statické kamery a nahradia ich modernejšie – otočné,” doplnil náčelník MP.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2017
V Piešťanoch ukončili poslednú etapu rozširovania mestského kamerového systému
Mesto Piešťany postupne od roku 2002 rozširovalo kamerový systém a dňa 24. 11. 2017 sa ukončila zatiaľ posledná etapa rozširovania mestského kamerového systému, ktorý napomôže k zlepšeniu bezpečnostnej situácie v meste pre občanov a návštevníkov.
viac
05.08.2019
Na rozšírenie kamerového systému získalo mesto dotáciu takmer 25-tis. eur
Mesto Senica rozšíri kamerový systém na svojom území. Prostredníctvom kamier budú mesto monitorovať nielen mestskí policajti, ale aj príslušníci štátnej polície.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
31.03.2021
Most v Podvaží bude pre rekonštrukciu uzatvorený
K úplnému uzatvoreniu cestného mosta ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie dôjde po veľkonočných sviatkoch, a to na obdobie 6 mesiacov. Obchádzkové trasy vedú po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %