Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
11.10.2019 12:10

V súťaži O najkrajšiu tortu Slovenska triumfovala V. Mikolajová


Súťažiaca Lucia Mizerová z Piešťan so svojou tortou Nekonečný príbeh na 10. ročníku súťaže Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov O najkrajšiu tortu Slovenska v Púchove. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Žilinčanka Viktória Mikolajová sa so svojou detskou tortou stala absolútnou víťazkou desiateho ročníka súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska. Rozhodla o tom vo štvrtok (10. 10.) odborná porota v púchovskom Divadle.


Ako informovala organizátorka súťaže a predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefína Zaukolcová, jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska.       

V kategórii juniorov (do 21 rokov) získala od poroty najviac bodov torta nazvaná torta Máša a Medveď od Júlie Staníkovej a Bianky Badíkovej z Hotelovej akadémie Žilina. V kategórii netradičné torty triumfovala Lucia Mizerová z Ostrova pri Piešťanoch s tortou Nekonečný príbeh. V špeciálnej kategórii - torty drip, nahé, raw, zvíťazila Petra Masárová z Bystričky. Cenu divákov si odniesla Laura Vnuková zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove.       

Podľa predsedu poroty Michala Baniara je hodnotenie diel z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia sa mimoriadne vyrovnáva. „Pred niekoľkými rokmi sme sa len pozreli na stoly a vedeli sme, kto bude víťaz. Teraz je to ťažšie, pretože súťažiaci sa učia, zdokonaľujú sa v technikách, čo sa prejavuje aj na výrobkoch. Pri hodnotení hodnotíme nielen vzhľad, ale aj chuť torty,“ skonštatoval predseda hodnotiacej komisie s tým, že víťazná torta spĺňala všetky náročné kritériá.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2020
Celoštátna súťaž Slovenská kronika 2020
Národné osvetové centrum v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným múzeom a Združením miest a obcí Slovenska vyhlasuje 11. ročník celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
25.06.2021
PSK získal druhé miesto v národnej súťaži o naj propagačný materiál
Prešovský samosprávny kraj uspel v celoslovenskej prestížnej súťaži o najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2020. So svojou brožovanou publikáciou Sestry Prešovského kraja, ktorá vznikla k rovnomennému projektu v spolupráci s fotografom Jánom Štovkom, kraj získal druhé miesto.
viac
25.04.2022
Najkrajšia národná kultúrna pamiatka sa nachádza v Galante
Neogotický kaštieľ Esterházyovcov v Galante sa stal víťazom hlasovania verejnosti o najkrajšiu národnú kultúrnu pamiatku v 15. ročníku súťaže Kultúrna pamiatka roka – Fénix a získa Cenu Nadácie SPP. Rozhodlo o tom 28 047 hlasov z celkového počtu 78 560 hlasujúcich.
viac
26.02.2024
MAS Žiar vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotografiu z regiónu
Miestna akčná skupina (MAS) Žiar vyhlásila siedmy ročník súťaže o najkrajšiu fotografiu z územia, kde pôsobí. Témou súťaže je Môjmu srdcu najbližšie, snímky majú zachytávať prírodu, ľudí, tradície, život či budúcnosť v regióne. Informovala o tom projektová manažérka MAS Žiar Erika Jonasová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %