Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.10.2021 12:25

V Strednej odbornej škole v Pruskom vznikne nové krajské ekocentrum


Stredná odborná škola Pruské, snímka zdroj: sospruske.sk


V obci Pruské v Ilavskom okrese má vzniknúť krajské ekocentrum Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia schválili tento týždeň na svojom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.


Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku vznikne nové krajské ekocentrum v Strednej odbornej škole (SOŠ) Pruské, ktorá je jedinou odbornou poľnohospodárskou školou v TSK s vlastným centrom odborného vzdelávania a prípravy.       

„Je to škola, ktorá má veľký park, veľké priestory a vlastný internát. Preto sme sa rozhodli, že krajské centrum, ktoré bude koordinovať aj ďalšie ekocentrá v Trenčianskom kraji, vznikne práve pri Strednej odbornej škole v Pruskom,“ priblížil Baška.       

Krajské ekocentrum by malo zlepšiť povedomie o potrebe ochrany životného prostredia a realizovať aktivity environmentálneho vzdelávania. Súčasťou projektu by mal byť nielen skleník, ale aj mnoho ďalších vecí, ktoré budú napĺňať krajskú koncepciu environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Ekocentrá súčasťou koncepcie envirovzdelávania
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci s odborníkmi z neziskového sektora Špirála ako celoštátnej sieti organizácií venujúcich sa environmentálnej výchove a vzdelávaniu na Slovensku pripravuje „Koncepciu budovania siete environmentálno-vzdelávacích centier v bratislavskom regióne“.
viac
11.10.2019
Stredná odborná škola Pruské oslávila 70. výročie svojho založenia
Stredná odborná škola Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vo štvrtok 10. októbra 2019 zorganizovala v obecnom kultúrnom dome oslavu 70. výročia svojho založenia spojenú s oceňovaním.
viac
16.10.2020
TSK podpísal memorandum o spolupráci s Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska
Podpora environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a spoločná realizácia projektov je hlavným cieľom memoranda o spolupráci medzi TSK a Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska.
viac
10.06.2022
Žiaci v Želovciach sa učia v špičkovom skleníku, budú z nich žiadaní odborníci
Banskobystrický samosprávny kraj a Stredná odborná škola Želovce vo štvrtok verejnosti slávnostne predstavili novú odbornú učebňu – špičkovo vybavený skleník za viac ako 300-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %